Tvungen kristendom

KRISTENDOMSKUNDSKAB har hidtil været et fag, som forældrene kunne bede deres børn fritaget for, men sådan bliver det næppe ved med at være.
I et svar til Dansk Folkepartis Marie Krarup skriver undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), at hun nu er ’åben over for at se på mulighederne for en ændring af disse regler.’
Det skriver Altinget.

MELDINGEN glæder Marie Krarup:
– I dag er det helt afgørende, at alle – især muslimer, men også danskere – har viden om kristendommen. Man skal jo ikke kunne fritages. Det giver slet ingen mening i vores verden. Man kunne lige så godt bede om fritagelse for matematik. Det er helt gakkelak, og det er et vanvittigt signal at sende, at det er lige meget, om man ved noget om kristendom.

BEMÆRK den afslørende formulering: ’muslimer, men også danskere.’ Hvad fr. Krarups hjerte er fuldt af, løber hendes mund over med, og danskere kan jo ikke være muslimer, vel?
Hvis vi skal benytte en nybygget bro, vil vi i øvrigt til hver en tid foretrække, at ingeniørerne bag konstruktionen har fulgt med i matematiktimerne frem for undervisningen i kristendomskundskab.
Marie Krarup har det åbenbart anderledes. Det er helt gakkelak.

FAMILIEN Krarup har ellers altid forsvaret familiens frihed i forhold til behandlersamfund og totalitarisme. Ja, Marie Krarup har endog talt for, at forældre må vappe deres børn én på siden af hovedet.
Men alt det med forældres ret til at bestemme gælder altså ikke, når det handler om kristendomskundskab.
Var det ikke så trist, ville det være direkte latterligt.

NATURLIGVIS skal der undervises i religion i skolen, men hvis kristendomskundskab gøres obligatorisk, bør det ændre navn til religion.
Og i samme hug må der gerne skrues ned for galskaben, hvor kristendomskundskab i dag behandles som et af skolens vigtigste fag.
Eleverne får gennem deres skoletid mere undervisning i kristendom end i fag som fysik/kemi eller samfundsfag. Og flere timer end i biologi og geografi tilsammen.
Det giver jo ikke nogen mening.

FOR RESTEN beder meget få forældre deres børn fritaget for kristendomskundskab.
Marie Krarup og DF løser et problem, der ikke eksisterer. Forslaget er udtryk for en hyklerisk og smalsporet signalpolitik, og den er regeringen et villigt redskab for.
Hvor er det ynkeligt for de liberale kræfter, der stadig måtte være tilbage i Venstre.

78 kommentarer
Vis kommentarer