Tys-tys-fyring

Danmarks største a-kasse har smidt deres topchef ud – ingen må vide hvorfor. Foto. Henning Hjorth
Danmarks største a-kasse har smidt deres topchef ud – ingen må vide hvorfor. Foto. Henning Hjorth
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

DANMARKS største a-kasse, Akademikernes, har fyret sin direktør. Ingen må vide hvorfor.

MEN UD røg Michael Valentin med øjeblikkelig virkning i slutningen af september. Siden har a-kassens bestyrelse, der bl.a. har repræsentanter fra jurister, økonomer, dyrlæger, psykologer og ingeniører, forsøgt at mørklægge fyringen totalt.

EFTER HVAD Ekstra Bladet afslører i dag, bunder den betændte sag i, at Valentin bl.a. skal have mobbet tillidsfolk. Sagt, at ’de havde en byld i røven’, og at de var ’mistillidsrepræsentanter’. I det hele taget skulle direktøren med diverse grovheder have chikaneret de tillidsfolk, han er ansat til at hjælpe, og prøvet at udelukke dem. To groteske ting springer i øjnene:

At en direktør i en a-kasse åbenbart opfører sig som et dumt svin af en arbejdsgiver over for de tillidsfolk, hans a-kasse står på skuldrene af. At det foregår lige præcis i et fagforeningsregi, hvor man formoder, at tillidsfolk og medarbejdere fra gulv til chefgangen er på forkant med, hvad man bør tillade sig og finde sig i. Bizart!

MØRKLÆGNINGEN af hele forløbet virker næsten endnu dummere. A-kassens ca. 233.000 medlemmer holdes hen i uvidenhed om den pludselige fyring og dens årsager. Det vil de næppe takke bestyrelsen for senere!

MAN FÅR en fornemmelse af, at bestyrelsen måske synes, det er for pinligt, hvad der er foregået? Her sidder folk fra de skarpeste dele af den akademiske verden rundt om bestyrelsesbordet, og så fortæller de intet til deres medlemmer?

DE GIVER hverken informationer om selve fyringen. Eller om, hvordan Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der fører tilsyn med landets a-kasser, med hjælp fra Kammeradvokaten nu er i gang med en undersøgelse. A-kassen har i forvejen sin egen advokat-undersøgelse. Det hele kører kort sagt oppe på de høje nagler, men med mundkurv på over for medlemmerne.

HVIS mørklægningen skyldes, at bestyrelsen formoder, at fyringen kun er toppen af noget pinligt og problematisk, vil medlemmerne næppe heller takke dem for at skulle få kendskab til den drypvis via pressen. Eller pusler bestyrelsen med et af de ubegribelige gyldne håndtryk til kiksede chefer, som akademikerne er specialister i?

I så fald skulle bestyrelsen og dens formand måske lige erindre, i hvis interesse de kører a-kassen.

FAGBEVÆGELSEN har været i krise i årtier med faldende engagement blandt lønmodtagerne. Hvis Danmarks største a-kasse ikke engang kan tone rent flag, når den fyrer sin direktør fra den ene dag til den anden, gøder de kun jorden for fornemmelsen af pamperi og gammeldags tænkning.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind