Udvist igen-igen

Følg Leder

EKSTRA BLADET kan i dag afsløre, at en af de fem unge, der er sigtet for det grove overfald på 23-årige Nanna Skovmand og hendes kæreste på Vesterbro i København julenat, tidligere er blevet dømt til udvisning af Danmark. Endda to gange.

Første gang var i november 2013, hvor den unge mand, der er 18 år og af irakisk herkomst, fik en fængselsdom for røveri og indbrud og en betinget udvisning med en prøvetid på to år.

ANDEN GANG VAR i august sidste år, hvor hans forbrydelser blev lagt sammen og takseret til et år og fem måneders fængsel – samt en ny betinget udvisning.

Selv om den 18-årige havde overtrådt betingelserne og således klart stod til at blive smidt ud, var to af de tre dommere i det milde hjørne og udsatte endnu en gang eksekveringen. Med den begrundelse, at han kom til Danmark som fireårig, og at han har både sin far, mor og søster her.

EN SÅDAN langmodighed kan ikke undgå at krænke mange danskeres retsbevidsthed. Lad gå med en enkelt betinget udvisning – men to: nej.

Hvad vil der ske, hvis han dømmes for overfaldet på Nanna? Får han så en tredje betinget udvisning?

FLYGTNINGE og indvandrere skal vide, at hammeren falder tungt og kontant, og at det automatisk medfører udvisning, hvis de begår hård krimi-nalitet i Danmark. Manglende konsekvens fra myndighedernes side har f.eks. betydet, at den berygtede Levakovic-klan gennem mere end 40 år har kunnet begå i tusindvis af forbrydelser uden at skulle forlade landet.

KRIMINELLE medlemmer af familien har fået lov at blive, fordi både politikere og anklagere frygtede at overtræde internationale menneskerettighedskonventioner, hvis man gav dem en enkeltbillet til Kroatien. Først da Højesteret skar igennem, kom der gang i udvisningerne.

VEL SKAL VI VÆRE åbne over for flygtninge og indvandrere, men de skal vide, at der er en grænse for vores gæstfrihed. Og at denne grænse overskrides ved hård kriminalitet og vaneforbrydelser.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.