Urovækkende

 I GÅR rykkede politiet endnu en gang talstærkt ud i området omkring Nørrebro i København og ransagede ni forskellige adresser. Målet var at indhente beviser for de ledende bandemedlemmers roller og ansvar i de mange skyderier i bydelen.

RESULTATET af politiets anstrengelser ved vi kun ganske lidt om på nuværende tidspunkt, men vi kan endnu engang frygte, at udfaldet bliver magert. I hvert fald er der ikke meget, som tyder på, at ordensmagten har overhånden i konflikten.

BORGERNE har nu været vidner til 26 skudepisoder på to måneder. Ni personer er blevet ramt, og senest har de vanvittige skyderier ramt tre personer, som intet har med banderne at gøre.

MEN HVORFOR får politiet ikke stoppet det, der mest af alt minder om tilstandene i det vilde vesten? Vi taler trods alt om en konflikt, som foregår inden for et begrænset geografisk område, Nørrebro og Nordvestkvarteret i København. Politiet kender også grupperingerne, Loyal to Familia og de tidligere Brothas.

DET ER heller ikke sådan, at konflikten er af ny dato, eller at politiet ikke kender de ledende figurer. Tværtimod er der vel nærmere tale om vanekriminelle, som myndighederne bør have et endda indgående kendskab til.

ET EKSEMPEL er lederen af Loyal to Familia, Shuaib Khan, som er søn af det tidligere meget kontroversielle medlem af Københavns borgerrepræsentation Wallait Khan. Shuaib Khan, som er fængslet for trusler mod politiet, har et langt synderegister og bør derfor konstant være i politiets søgelys. På samme måde som en række af de øvrige ledende figurer i bandeuvæsenet.

ALLIGEVEL får man efter de seneste måneders begivenheder følelsen af, at politiet til tider fægter i blinde. Det er urovækkende. På samme måde som det heller ikke er tryghedsskabende, at vores politikere i sagen optræder som en flok forvirrede høns uden hoveder. Forbud mod bander, legalisering af hash og indsættelse af militær er blot nogle af de seneste dages meldinger.

MEDMINDRE de rablende vanvittige skytter tages på fersk gerning, ser det ud til, at politiet får svært ved at stoppe dem. Derfor kan en vej være, at bruge Al Capone-metoden fra Chigaco. Gangsteren Capone blev ikke knaldet for mord, men for skattesvindel. På samme måde må de danske myndigheder gå efter bandemedlemmernes penge. Inddrag skat, og kulegrav bandernes og deres familiers økonomiske forhold. De dyre biler, scootere, knallerter og motorcykler falder jo ikke ned fra himlen.