Usmageligt

Følg Leder

DANSK FOLKEPARTIS liste med krav til regeringen om yderligere udlændingestramninger vokser dag for dag, selv om man skulle tro, at der umuligt kan strammes mere op.

I går tilføjede Martin Henriksen forslaget om at forbyde elever og lærere at bære tørklæde i folkeskolen.

DF’s udlændingeordfører mener, at tørklædet er med til at dele befolkningen op i ’os og dem’. Det signalerer en afstandtagen til det danske samfund og de værdier, som Danmark hviler på.

DET ER TILSYNELADENDE nødvendigt at belære DF om, at personlig frihed og tolerance er blandt de vigtigste værdier, det danske samfund bygger på.

Og det er præcis de værdier, Martin Henriksen træder under fode med sit usmagelige og populistiske forslag, som da også lynhurtigt blev skudt ned af de øvrige partier.

Afvisningen var dog meget, meget nænsomt formuleret af Venstre. Man skal jo nødigt fornærme en vigtig samarbejdspartner.

VI ER INGEN stor tilhænger af de muslimske tørklæder, fordi det er undertrykkende, at kun kvinder skal tildække deres hår.

Men vi har heldigvis religionsfrihed her til lands. Og frihed til selv at bestemme, hvordan vi går klædt, når blot visse regler om sømmelighed overholdes.

Politikerne blander sig i forvejen alt for meget i vores dagligdag og gør den dermed ekstra besværlig.

FOLKESKOLEN SKABER det store fællesskab med fortællingen om, at det er helt i orden at være forskellige. Skolen skal indpode eleverne frisind og gensidig respekt.

Dansk Folkeparti prædiker det stik modsatte. Det næste bliver vel, at forbuddet mod at bære tørklæde udstrækkes til at omfatte hele det offentlige rum.

TÆNK, HVIS Enhedslisten stiller forslag om forbud mod at bære slips i Folketinget, regionsråd og kommunalbestyrelser, fordi slipset er et symbol på den magt og borgerlighed, som partiet vil bekæmpe?

Martin Henriksen ville korse sig, selv om netop han ville have godt af et forbud.

For slipseknuden er tilsyneladende bundet så stramt, at den hæmmer ilttilførslen til hjernen.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.