Utryghed

Følg Leder

DEN KONSERVATIVE justitsminister, Søren Pape Poulsen, er denne sommer meget optaget af danskernes tryghed eller mangel på samme.

ISÆR MENER HAN, at romaer, der tigger og sover m.m. under åben himmel i storbyerne, er ’utryghedsskabende’. Derfor han har med opbakning fra et stort Folketings-flertal sat sig for at gøre livet så surt som muligt for disse mennesker.

HER PÅ AVISEN er vi glade for, at ministeren for lov og orden tænker på borgernes velbefindende. Men der er alligevel noget, som ikke hænger sammen.

FOR HVIS DER er noget, som i den grad er ’utryghedsskabende’, så er det en minister, der lyver for Folketinget. En minister, der taler usandt, udgør en direkte trussel mod folkestyrets fundament. Intet mindre. Punktum.

VI TALER selvfølgelig om udvisningsminister Inger Støjberg (V) og adskillelsen af unge asylpar. I samråd efter samråd har hun viklet sig ind i så mange selvmodsigelser, halve sandheder og hele løgne, at hun bør verfes ud af ministerkontoret.

SELV HAR Inger Støjberg med dygtigt spin forsøgt at få sagen til at handle om for eller imod barnebrude. Men det er også ren manipulation. For konkret handler det om, at Inger Støjbergs ministerium har administreret ulovligt. Hårdt presset erkender hun selv urent trav.

OG SÅ ER vi tilbage hos de konservative. Hvordan kan Søren Pape og co. leve med en minister, der bøjer reglerne, som det passer hende og fører Folketinget bag lyset?

SIDSTE ÅR stod de konservative fast på at fjerne daværende fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), fordi hun fuskede med tallene i Landbrugspakken. Venstre ville selvfølgelig beholde hende. Det samme ville Dansk Folkeparti, mens Liberal Alliance lurepassede. De konservative fraveg dog ikke principperne om demokratiets færdselsregler.

DEN AKTUELLE SAG med Inger Støjberg handler lige som Eva Kjer Hansen om det helt fundamentale; at en minister skal tale sandt.

MEN NU TIER de konservative. Skyldes det, at partiet i dag sidder i regering? Handler det om, at de konservative gerne ofrer helt fundamentale principper for at beholde nogle minister-taburetter?

I GIVET FALD er det voldsomt 'utryghedsskabende'. Eller rettere: Så er det direkte skræmmende.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers

SCORER

JACKPOT