Vaccine-resistent

Følg Leder

SKANDALEN om salget af vaccinefabrikken under Statens Serum Institut (SSI) synes uendelig. 

Som Ekstra Bladet afslørede i går, blev Sundhedsministeriet i 2011 klart og tydeligt advaret mod at sælge vaccineproduktionen. Det kan læses i en hidtil hemmeligholdt rapport udarbejdet i fællesskab af flere ministerier.

CORONAKRISEN aktualiserer blandt andet denne konklusion i rapporten: 

’SSI besidder som vaccineproducent de kompetencer, der er nødvendige, når epidemier skal forebygges gennem vaccination.’

MEN DEN klokkeklare sundhedsfaglige advarsel mod salget ignorerede den daværende sundhedsminister, Astrid Krag, med støtte fra finansministeren, Bjarne Corydon (S). Nu skulle der privatiseres, mente SF’eren, der nogle år senere fandt det mere karrierefremmende at skifte til Socialdemokratiet.

SOM DET vil være Ekstra Bladets læsere bekendt, satte Astrid Krag gang i en salgsproces, der med senere skiftende sundhedsministre fra Socialdemokratiet og Venstre skulle blive en rædselsopvisning i idioti og løsagtig omgang med skattekroner.

STATEN BRUGTE op mod 1,8 mia. kr. på salget, der endte med at indbringe ... 15 mio. kr. 

Køberen, den saudiarabiske sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, kædes ikke kun sammen med fundamentalistiske islamiske grupperinger, men er også berygtet for at gemme selskaber i skattely.

FOLKETINGET ER i årevis systematisk blevet holdt i uvidenhed. I 2017 spurgte Enhedslisten eksempelvis til eksistensen af rapporten, der advarede mod vaccinesalget. Med en forkølet undskyldning nægtede Sundhedsministeriet at udlevere den. 

Det samme skete i 2018, og først nu – to år senere – får Folketinget og offentligheden via Ekstra Bladet kendskab til de graverende konklusioner.

INGEN AF de i alt fem ansvarlige ministre i vaccine-skandalen har villet udtale sig: Nick Hækkerup (S), Karen Ellemann (V), Sophie Løhde (V), Ellen Trane Nørby (V) – samt den i særklasse politisk vaccine-resistente Astrid Krag, der nu huserer i Socialministeriet. Alle dækker de sig ind med, at Sundhedsministeriet ikke længere er deres bord.

VI ER med andre ord vidne til en stribe arrogante toppolitikere, der på groveste vis flygter fra deres ansvar over for vælgerne og Folketinget.

BONUSINFO: Sheiken, der købte vaccinefabrikken, har meddelt, at der arbejdes på en coronavaccine. Danmark kommer ikke først i køen, hvis det lykkes.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.