Vældig vip

Blandt andre ministrene Troels Lund Poulsen (V), Sophie Løhde (V) og Brian Mikkelsen (K) fik VIP-billetter og
gourmet-middag af lobby-virksomheden Finans Danmark, da The Rolling Stones spillede i Parken i efteråret.
Foto. Per Lange/Ritzau/scanpix
Blandt andre ministrene Troels Lund Poulsen (V), Sophie Løhde (V) og Brian Mikkelsen (K) fik VIP-billetter og gourmet-middag af lobby-virksomheden Finans Danmark, da The Rolling Stones spillede i Parken i efteråret. Foto. Per Lange/Ritzau/scanpix

SOM TIDLIGERE afsløret i Ekstra Bladet er en stribe af VLAK-regeringens ministre meget musikglade.

De er så vilde med at gå til koncerter, at de gladeligt tager imod gratis billetter fra interesse-organisationer og virksomheder, selv om de – altså ministrene – dermed bryder reglerne. Det med reglerne vender vi tilbage til.

Men det er såmænd ikke kun gratis billetter til store koncert-navne som f.eks. The Rolling Stones, Metallica og Sting, som ministre som Kristian Jensen (V), Troels Lund Poulsen (V), Sophie Løhde (V), Anders Samuelsen (LA) og Brian Mikkelsen (K) har nydt godt af.

EKSTRA BLADET afslører i dagens avis, at ministre – med ledsager – i vid udstrækning også er blevet trakteret med gratis luksusmiddage, gratis transport og gratis bar i forbindelse med koncerterne.

Værdien af disse VIP-arrangementer er svær at gøre op; under alle omstændigheder er der tale om gaver til mange tusind kroner.

DE MUSIKGLADE ministre trækker ret konsekvent stikket, når Ekstra Bladet spørger til deres deltagelse. Og så er vi inde i reglerne for, hvad ministre må modtage og ikke modtage.

Ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing har fastslået, at mange koncertgaver ikke har haft ’et tjenesteligt formål’, hvormed reglerne er blevet brudt.

Det afviser ministerierne og henviser overordnet til den såkaldte ’åbenhedsordning’ om arrangementer af officiel repræsentativ karakter.

DE KUNNE lige så godt henvise til DSB’s køreplan. Åbenhedsordningen afgør ikke, hvornår en minister må modtage en koncert-gave.

Man skal være meget ministeriel i knolden for at kunne se den tjenestelige og repræsentative karakter i, at for eksempel Troels Lund Poulsen fjanter rundt til en Stones-koncert med et solidt greb om sjussen og synger ’(I Can’t Get No) Satisfaction’.

DET HANDLER dog ikke kun om jura. Det er forstemmende, at de koncert-glade ministre ikke stiller sig selv de enkle spørgsmål:

Er det rimeligt, at jeg med ledsager begaves i hoved og røv? Bør jeg ikke betale selv? Hvad er formålet med at give mig gaverne?

MEN DEN slags moralske spørgsmål interesserer ikke ministrene. Forklaringen kan være, at de ser på regeringschefen Lars Løkke Rasmussen (V), der konsekvent lader andre betale.