Valget i virkeligheden

Endelig. Så kort kan det siges. 5. juni skal vi til valg. Det burde vi have været for længst, for Christiansborg har i måneder arbejdet i slæbegear uden visioner og forståelse for, at der er en lang række problemer for helt almindelige danskere, som burde løses.

Det hele har bare været et taktisk hokuspokus, som alene har handlet om, at Lars Løkke Rasmussen og hans spinhær har forsøgt at finde en valgdato, de troede gav ham størst chance for et genvalg.

Derfor skal vi nu til valg to gange med ti dages mellemrum, hvilket koster dig og alle os andre skatteydere 125 mio. kr. ekstra. Men for Løkke er det åbenbart ubetydeligt.

Lige nu er der intet, der tyder på, at Løkke opnår genvalg, og hvis han gør, kan han komme til at basere sit politiske liv på Rasmus Paludan, Pernille Vermund, Klaus Riskær og andre gøglere, der mere tænker på sig selv end Danmark.

Og hvis Mette Frederiksen får magten, er hun formentlig tvunget til at deltage i en meget umage cirkusforestilling med Uffe Elbæk, Enhedslisten og de radikale som domptører, klovner og linedansere.

Og ligegyldigt om det bliver den ene eller anden, der indtager statsministeriet, skal de formentlig have et såret Dansk Folkeparti med i flyttelæsset.

Og hvem ved, om nogen af dem vil holde det, de lover i valgkampen? Sporene skræmmer. Hvem husker ikke Helle Thornings gyldne løfter og Løkkes sang om, at han ikke ville være statsminister for enhver pris. Det ville han og Helle begge to. Begge var parate til at sælge alle valgløfter for at beholde magten.

Derfor er dagens forside en advarsel. Den er blank og reserveret til de politikere, der ikke holder deres valgløfter.

Hvis du er træt på forhånd, så vil politikerne formentlig hænge dig langt ud ad halsen, inden valgkampen er overstået om fire uger. Derfor giver vi her på Ekstra Bladet fra starten ordet til danskerne.

De har mærket politikernes reformer på egen krop, og de er bedst til at afgøre, om politikernes løfter og budskaber er varm luft eller har bund i virkeligheden.

Vi har forberedt en lang række historier, hvor helt almindelige danskere har noget på spil. 

En af dem er Brian Bergman på 49 år, der er en af de mange tusinde danskere, som har mistet deres sygedagpenge som følge af Mette Frederiksens reform. Vi besøger også en butiksejer og beboer i Vollsmose. Hans ejendom står til at blive revet ned som følge af Løkkes ghetto-plan.

Hver gang inviterer vi politikere til at møde virkeligheden, og vi kræver svar på danskernes vegne.

Vi har også et panel af meget forskellige vælgere, som vi gennem hele valgkampen vil bede om at vurdere politikernes mange udspil og tanker.

I Danmarks længste og mest grundige live dækker vi her på Ekstra Bladet valget fra morgen til aften. Vi er lige i hælene på politikerne 24/7 – helt frem til stemmeboksen – og vi skal nok finde de historier, politikerne helst ikke vil tale om.

Velkommen til valget i virkeligheden og velkommen på forsiden, hvis du ikke holder dit valgløfte.

123 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere