VALGHALLØJ

REGERINGEN og det forpjuskede Dansk Folkeparti forsøgte i går at tage teten og samtidig fjerne opmærksomheden fra dyre og unødvendige jyske omfartsveje, Thulesen Dahls særtog til Billund, Britt Bagers brøler og mordet på Radio24syv.

UDSPILLET fra Lars Løkke og Thulesen Dahl var en aftale om en sundhedsreform, der fra 2020-2025 skal sprøjte yderligere ni milliarder kroner ind i sundhedsområdet. Penge, der er hårdt brug for.

LAD DET være sagt med det samme. Der er mange udmærkede tanker i planen. Førstegangsfødende skal have ret til to dages ophold på sygehus eller patienthotel. Tjek. Der skal være flere muligheder for eksperimentel behandling ved livstruende sygdomme. Tjek. Psykiatrien skal styrkes. Tjek.

VENSTRE HAR også taget et opgør med sig selv og går med til, at regionerne nedlægges. Tjek. De skal afløses af sundhedsforvaltninger, som måske blot er regioner i mindre omfang, men det kan være bolsjet, som får de kritiske Venstrefolk til at klappe kaje. I planen hedder det også, at 21 sundhedsfællesskaber skal sikre sammenhæng og nærhed. Det lyder fint på papiret.

TIL GENGÆLD skurrer det i ørerne, at parterne kun vil bruge 200 millioner på at skaffe flere varme hænder, sygeplejersker med videre, frem til 2025. Det er ikke mange ekstra medarbejdere, man får for et så beskedent beløb.

MEN HVAD skal vi egentlig bruge DF og regeringens plan til? Dybest set er det blot et valgoplæg. Der er så kort tid til valget, at planen ikke kan nå at blive vedtaget i Folketinget, før vi skal til stemmeurnerne. Sundhedsreformen er dermed blot endnu et eksempel på, at denne regering ikke fatter en brik af begrebet rettidig omhu.

SENEST har vi set det på skatteområdet, hvor husejerne stadig må gå i uvished, når det gælder de nye boligskattesatser og boligskatteregler. Det arbejde nåede skatteminister Karsten Lauritzen ikke at få gjort færdigt. Det er som så meget andet udskudt til efter valget.

SÅDAN ER det også med sundhedsreformen. Mest af alt har statsminister Lars Løkke Rasmussen skabt sig en krykke, som han kan støtte sig til i de kommende dueller med ikke mindst Socialdemokratiets Mette Frederiksen.

SÅ KOMMER valgkampen trods alt til at handle lidt om politik og ikke kun om Venstrefolks dårlige moral samt om Dansk Folkepartis private omfartsveje og særegne togforbindelser.