Van(d)vittig ide

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

VORES såkaldte klima-, forsynings- og energiminister, Lars Chr. Lilleholt (V), har fået en ny, storslået og gennemført tåbelig idé:

HAN VIL åbne op for, at f.eks. drikkevandet i den danske undergrund kan sælges til private investorer.

DE SENESTE dage har Lars Chr. Lilleholt fortalt til alle, der gad høre på ham, at der kan spares svimlende 7,1 mia. kr. på vand- og varmeforsyningen.

OG SOM han har tilføjet med alvors-mine: ’Jeg er som minister forbrugernes talsmand. Når analyser peger på, at der er et stort effektiviserings-potentiale, er det min opgave at se på, hvordan det kan realiseres.’

MINISTEREN mener således, at han med sin plan kan sikre danskerne billigere vand i hanerne og varme i radiatorerne.

MAN SKAL have rigtig meget vand i hovedet for at hoppe på den. For Lilleholt er jublende ligeglad med forbrugerne. Han er ude i et ideologisk felttog mod al offentlig virksomhed.

I DAG findes ca. 2000 vandværker i landet. Det fleste ejes af de lokale brugere, resten er kommunale. Det afgørende er, at værkerne ifølge loven ikke må tjene penge på vandforsyningen.

MEN Lilleholt vil åbne op for profit på drikkevand samtidig med, at han vil åbne op for privatisering.

MINISTEREN lægger altså op til, at drikkevandet, som vi alle er afhængige af, kan gøres til en ren spekulations-forretning. Så kan investorerne skrue op for overskuddet, som det passer dem, for forbrugerne kan jo ikke gøre andet end at betale ved kasse ét.

PLANEN bygger på en rapport fra konsulentfirmaet McKinsey. Men Lilleholt har besluttet, at rapporten er hemmelig, så den må offentligheden ikke se.

DENNE uhørte og grove foragt for demokratiet hører til dagens uorden hos V-regeringens ministre. Offentligheden føres bag lyset, når det passer ind i deres politiske dagsorden.

TO ANDRE eksempler er mørklægningen af EU’s kritik af luftforureningen samt regerings-advarslen om, at landbrugspakken strider mod EU-reglerne.

FORBRUGERNES trøst er, at minister Lilleholt indtil videre kan glo i vejviseren efter støtte til sin vand(d)vittige ide.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+