Annonce:
Annonce:

'Vanvittig'

 

Rapport om Cecilia Lonning-Skovgaards regime som beskæftigelsesborgmester er artig læsning. Foto: Ritzau Scanpix
Rapport om Cecilia Lonning-Skovgaards regime som beskæftigelsesborgmester er artig læsning. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

MAN VED, den er gal, når en redaktør på Berlingske taber læsebrillen og udbryder: ’Fuldstændig vanvittig læsning’.

Til gengæld er ingen overraskede, når de ser, at det drejer sig om en galehuset Københavns Rådhus. Man tænker højst: Hvem har nu bortødslet milliarder, ladet borgerne betale for sit bryllup, ansat sin kusine eller udsat ordentlige mennesker for uhyrligheder?

Sagen drejer sig om Cecilia Lonning-Skovgaards (V) tid som beskæftigelses- og integrationsborgmester. Hvilket Borgerrådgiveren i kommunen har afleveret en redegørelse for. Og som Berlingskes indlandsredaktør er rystet over.

Annonce:

IKKE ALENE ser vi igen magistrats- eller rådmandsstyrets impotens og katastrofale tendens til at lade resort-borgmestre regere som konger og dronninger. Og føre uproduktive og for borgerne dyre interne krige mod hinanden. Vi ser også, at en vanvittig – i dette tilfælde Cecilia Lonning – dronning længe og uantastet fik lov til at terrorisere sine medarbejdere. Hvilket rapporten redegør for.

Der er mange eksempler. Men lad os bare fremhæve, at beskæftigelsesborgmesteren i sin tid udtrykte utilfredshed med, at en medarbejder blev gravid, selvom hun ’havde bedt forvaltningen sikre sig, at dette ikke ville ske.’

ER DET IKKE afgrænset til enkelt borgmesters vanvid, vil mange nok spørge. Vi har - inden for kort tid - set den radikale kultur- og fritidsborgmester, Mia Nyegaard, afsløret i at praktisere brutal og utilregnelig personaleledelse.

Der var overborgmester Frank Jensens (S) seksuelle krænkelser af medarbejdere. Ekstra Bladets afsløringer af egennyttig adfærd tvang dertil den radikale beskæftigelses-borgmester Anna Mee Allerslev til at trække sig kort før kommunalvalget i 2017.

Annonce:

Og lad os ikke glemme teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten, hvis politiske legende endte med at skrive sig ind i Københavns Kommunes annaler for sin rolle i en sag, hvor en mandlig partifælle blev frifundet ved landsretten for at have begået voldtægt og blufærdighedskrænkelse i borgmesterens seng.

STYREFORMEN MED opdelte politiske hertugdømmer synes at tiltrække eller udvikle politikere med trang til selvhævd og dårlig dømmekraft. Den socialdemokratiske regering har været i gang med at ændre formen. Den nye regering må gerne følge nidkært op.

Sagen om Cecilia Lonning-Skovgaard blev åbnet, da de københavnske jobcentre på hendes vagt ikke henviste ledige til job. Og bagved blotlagdes et forvaltningsmæssigt rædselsregime. Hvorefter Venstre-borgmesteren til sidst måtte trække sig.

I DAG ER Lonning-Skovgaard intet mindre end HR-specialist i DFDS – altså en slags rådgiver i, hvordan man behandler sit personale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
299 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: