Ved skillevejen

Følg Leder

OP TIL S-KONGRESSEN i denne weekend har partisekretær Jan Juul Christensen – som afsløret i Ekstra Bladet – direkte opfordret socialdemokraterne til at holde mund med deres kritiske tanker om Dansk Folkeparti.

Det hænger selvfølgelig sammen med den

politik, partiet fører på Christiansborg, hvor Mette Frederiksen åbenlyst flirter med Kristian Thulesen Dahl.

De to holder hulemøder, og det har tilsyneladende gjort Mette varm om hjertet, at Tulle ikke afviser at samarbejde med en eventuel kommende regering med hende som statsminister.

SOCIALDEMOKRATIET står ved en skillevej. Derfor er det vigtigt, at de delegerede på kongressen afkræver ledelsen et klart svar på følgende:

Skal S vende tilbage til udgangspunktet som et medmenneskeligt, socialt ansvarligt parti? Eller skal S af frygt for at miste stemmer forstærke samarbejdet med DF og ride med på populismens bølge?

SPECIELT PÅ udlændingeområdet har Mette Frederiksen & co. sammen med blå blok lagt stemmer til adskillige af Venstre-regeringens stramninger det seneste år. Stramninger, som DF har krævet for at være støtteparti.

Og det tætte samarbejde fortsætter tilsyneladende. S afviser på linje med V og DF at tage imod kvoteflygtninge i år og siger på forhånd blot nej til et enkelt af regeringens 44 initiativer til stramninger på udlændingeområdet.

Især den hårde linje mod de mest udsatte flygtninge – kvoteflygtningene – har skabt uro i det socialdemokratiske bagland. Fhv. integrationsminister Thorkild Simonsen har direkte givet udtryk for, at ’det er helt forfærdeligt’.

OGSÅ PÅ ANDRE områder er makkerparret Mette Frederiksen/Henrik

Sass Larsen rykket mod højre.

De har hele tiden vendt sig imod kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen, men nægtede ved fremlæggelsen af partiets 2025-plan at svare på, om de to indgreb vil blive rullet tilbage, hvis/når S får regeringsmagten.

DELTAGERNE PÅ S-kongressen kan selvfølgelig vælge at læne sig tilbage og glæde sig over splittelsen i blå blok.

Men det kan koste dyrt, hvis de overlader til partiledelsen alene at afstikke den politiske kurs for Danmarks største parti.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag