Venstres borgerkrig

Følg Leder

VENSTRE er i krig om, hvem der skal overtage pladsen efter Lars Løkke: Søren Gade eller Kristian Jensen.

ET AF de mere komiske elementer i borgerkrigen er, at finansminister Kristian Jensen nu fremmales som en socialistisk ulv i Venstre-klæder. Kristian Jensen har f.eks. fået ros af Enhedslistens Frank Aaen for sit fremsyn. Gys! Selv Dansk Folkeparti er grebet af denne frygtelige tanke om noget farligt i forklædning. Bl.a. fordi radikale helt usædvanligt indrykkede annoncer om, at Kristian Jensen lige er en mand efter Det radikale Venstres hjerte.

’ADVARSELSLAMPERNE bør tændes’, siger Søren Espersen, DF, nu alvorsfuldt til TV2 . Og nævner i forbifarten, at Jensen i hvert fald ikke er Espersens type på værdipolitikken (den vigtigste, sådan set, for DF!)

HVAD har de dog gang i alle sammen?! At fremstille den sagtmodige, bankuddannede Kristian Jensen, som om han nærmest er headhuntet fra Thylejren af dulgte kræfter, og plantet i Venstres uskyldige barm – det er jo helt hen i vejret.

PÅSTANDENE underbygges med, at Kristian Jensen også tidligere på sommeren bakkede op om et forslag om at lade staten overtage lån til nybyggeri og renovering af almene boliger. Det var dér, Frank Aaen klappede i hænderne. Alene den ros er jo så ildevarslende, at adstadige Venstre-borgmestre kræver blodfejde for at afvaske vanæren. Søren Gade rykkede straks beredvilligt ud!

ÉN mulighed, de bølgende fløje tilsyneladende overser, er, at Løkke bliver, og er klar om nødvendigt til at slås for det? Ikke bare nu og her, men mange, mange år frem? Også selv om Venstre får et elendigt kommunal-valg til efteråret.

’JEG ER 53, og det hele holder nok min tid ud’. siger Løkke bl.a. selvsikkert under et tæt citeret nyt interview i Fyens Stiftstidende. Det foregår i Juelsminde, hvor han lige har cyklet 100 km med Løkke-fondens drenge. Han virker absolut ikke som en mand på vej ud.

FORMANDS-OPGØRET i Odense for tre år siden får Løkke også genfortalt i samtalen, nu med sig selv som en mand, der troede slaget var tabt, på vej derover. Men som fik ny kampgejst ved et møde med en almindelig borger, der troede på ham. Snøft...En udlægning også Hans Engell griner af: ’Forløbet i Odense viser netop Løkke som en dygtig og benhård politiker. Det er det, der præger Løkke og hans tænkning. Han kan vinde en håbløs sag, og han giver ikke op’, siger Engell.

LÆS lige det engang til, i Venstre og DF... Nok er det agurketid og Løkke er på ferie. Men der må da være mere fornuftige ting at diskutere end Løkkes efterfølger?

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.