Venstres hykleri

Jakob Engel-Schmidt har nu Venstre-ledelsens ord for, at han er færdig i partiet. Foto. Thomas Lekfeldt/Ritzau/Scanpix
Jakob Engel-Schmidt har nu Venstre-ledelsens ord for, at han er færdig i partiet. Foto. Thomas Lekfeldt/Ritzau/Scanpix

VENSTRE-LØVEN Jakob Engel-Schmidt oplever for tiden den totale nedtur efter Ekstra Bladets afsløring af hans hjernedøde kokain-kørsel i sommer.

HELE FORLØBET før og efter han en nattetime blev standset af politiet har været skandaløst og er et skole-eksempel på, hvordan en landskendt politiker ikke skal opføre sig.

FØRST MÅTTE politiet anholde Venstre-løven, fordi han nægtede at lade sig teste. Herefter holdt han kæft med sigtelsen for narko-kørsel.

DA NÆRVÆRENDE avis i efteråret konfronterede ham med vedholdende rygter, talte han sort, tog orlov fra Folketinget og fik job som udviklingsdirektør på Niels Brock.

HER VAR han ansat indtil onsdag, da Ekstra Bladet afslørede dommen for at have kørt bil i en kokain-rus: Bøde og frakendelse af kørekortet i tre år.

SAMTIDIG sparkede Engel-Schmidts opstillingskreds i Lyngby ham ud. Det samme gjorde TV2 News, hvor han har været panel-deltager.

VENSTRES gruppeformand Søren Gade siger, at Engel-Schmidt har gjort noget ’utilgiveligt’. Og Gade har ’derfor meget svært ved at se, at han kan komme tilbage til en hverdag på Christiansborg’.

MED EN så kategorisk vurdering kan det undre, at Venstres ledelse ifølge eget udsagn undlod at stille partiets narko-bilist til regnskab, da rygterne tog til. Eller lige efter dommen. Orlov eller ej.

DET ER dog umuligt at få Søren Gade til at give en sammenhængende forklaring på, hvad Venstres ledelse konkret gjorde eller ikke gjorde. Han nægter at svare på centrale spørgsmål.

VENSTRES hykleri er grænseløst. Partiet fører politik på halve sandheder og hele løgne. Ministre er gang på gang blevet taget i at skjule oplysninger og vildlede Folketinget. Blandt andre Søren Gade, da han var forsvarsminister.

SENEST har udlændingeminister Inger Støjberg nødtvunget måttet erkende, at hun har begået direkte lovbrud med udvisningen af syge flygtninge. Forbrydelsen har hun internt fået anerkendelse for.

ENGEL-SCHMIDTS narko-kørsel stinker langt væk af, at Venstre har forsøgt at skjule skandalen for vælgerne. Han får sparket nu, fordi skandalen kommer frem. Det er selve afsløringen, som Venstre finder utilgivelig.

430 kommentarer
Vis kommentarer