Vermund hjælper kun sig selv

Følg Leder

Fjendebilleder: Efter denne uge er ingen i tvivl om, hvem Pernille Vermund er.

Nye Borgerliges politik står til gengæld lidt mere tåget, udover at Vermunds parti står for en kontant kurs overfor flygtninge. Jeg fornærmer vist ikke nogen ved at sige, at Nye Borgerlige ikke kan lide flygtninge, og helst ser alle indvandrere med muslimsk baggrund sendt hjem igen.

Blandt de politiske kommentatorer, som jo primært er mænd, har vi kunnet læse, at Pernille Vermund er ’fotogen’ og ’ser brandgodt ud’. Det er der ingen, der siger om Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti. Pernille Vermund optræder også gerne i løbetøj og hopper ud fra badebroen nær hjemmet i Nordsjælland, når tv-stationer og aviser portrætterer hende.

Vi har set Tulle spille klaver. Men det er ligesom ikke det samme.

Pernille Vermund har således dygtigt ’brandet’ sig selv, som det hedder på nudansk, som det nye friske pust på højrefløjen.

Men politisk er der til gengæld ikke meget nyt under solen. Det her er blot det bedre borgerskabs oprør, og de er modsat DF’s kernevælgere i Sønderjylland ikke drevet af frygten for, at flygtninge og indvandrere kommer og overtager vores job, malker de stadigt færre offentlige ydelser og bliver anvist de boliger, som etniske danskere selv gerne ville have.

Nye Borgerlige vil grundlæggende bare ikke betale. Det er de velbjærgedes kamp for at få endnu en Mercedes i dobbeltgaragen.

Det er den samme kamp, som de nordsjællandske kommuner Gentofte, Søllerød, Hørsholm i årtier har ført, når de skulle sende penge til de fattigere jyske kommuner igennem den såkaldte kommunale udligningsordning. Det nye er, at de velbjergede nu har udset sig flygtninge og indvandrere – ikke jyder – som hovedfjenden. Det er der mere politisk salg i. Se blot hvordan Søren Pape og de konservative er ved at udslette sig selv, fordi de forsøger at tale om grundskyld frem for flygtninge.

Vermund og de Nye Borgerlige skal nok komme i Folketinget. Selv om de intet nyt repræsenterer. Et nybrud ville være, hvis vi fik et borgerligt parti, der vil gøre op med den hadske tone, vi diskuterer flygtninge og indvandrere på.

Det, vi nu får, er endnu et flygtningevalg og endnu flere politikere, der vil stramme op, begrænse og smide folk ud. Men vi får ingen løsning af det, der er problemet: Integration af nye borgere i Danmark. Den er slået fejl, fordi vi kun ser de nye borgere som et problem.

Pernille Vermund gør det godt, ja. Men gør hun det godt for andre end sig selv?
Det er de velbjærgedes kamp for at få endnu en Mercedes i dobbeltgaragen

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.