Vi gør ikke forskel på hvem vi svigter

#ÆrligTalt: Man kan sige meget om Dansk Folkeparti, men de lægger ikke skjul på, hvad de mener. De vil isolere flygtninge i lejre afsondret fra alle os andre og naturligvis uden nogen form for integration.
Socialdemokraterne derimod er mildest talt uldne i mælet. Det eneste, der står klart, er, at socialdemokraterne er så bange for, at deres vælgere igen skal stemme på Dansk Folkeparti, at de forsøger at kopiere DF’s politik med et touch af humanisme. DF’s lejre hedder således i den socialdemokratiske version landsbyer, og hos socialdemokraterne må flygtningene (vistnok) lære dansk og (vistnok) handle i den lokale brugs.
Men signalet er det samme. Flygtningene skal isoleres fra det danske samfund. Og her er vi ved kernen af det, begge partiers politik handler om. Det handler om at sende et signal – ikke om at løse et problem.

For hvis man reelt ville løse flygtningeproblemet, så burde man i stedet bruge tiden på at diskutere, hvordan vi får flygtninge integreret i det danske samfund. Det er aldrig lykkes. Derfor har vi i dag ghettoer. Det advarede vestegns borgmestrene om for 30 år siden, men dengang tørrede man med Herlev borgmester Kjeld Hansens ord ’integrationen af på underklassen’.
Nu har Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, så erkendt, at det var en fejl, og er gået bodsgang i samtlige medier. Men samtidig sendte hun sine løjtnanter i byen med ’signalet’ om, at partiet vil isolere nutidens flygtninge i nyoprettede landsbyer. Det skal nok hjælpe på integrationen!

Og hvis nogen skulle være i tvivl om, at vi åbenlyst intet har lært de seneste 30 år, så læs dagens historier om to forskellige flygtningeskæbner fra DR Congo. Fælles er, at de er flygtet fra borgerkrigen og kom hertil som FN-kvote-flygtninge. Den ene er en familie på 16, der blev installeret i et parcelhus i Glumsø. Børnenes bleer blev smidt i haven, og på gulvet i stuen var der brændemærker efter varme gryder eller bål.

Den anden er en veluddannet mand, der taler seks sprog. Han lærte dansk og tog en kandidatgrad i offentlig administration på RUC, men kan ikke få fast arbejde. Hvert år har han søgt 300 stillinger, men som han siger: Danskerne vil hellere ansætte en ’dum dansker’ end en mørk flygtning.

Kort sagt: Vi svigter alle. Både de stærke og de svage flygtninge. Integrationen er slået fuldstændig fejl, fordi politikerne hellere vil tale om symboler end forsøge at få de, der kommer hertil, til at fungere i det danske samfund.

Og hvis nogen skulle mene, at vi ikke har råd til en bedre integration, så har IMF, den internationale valutafond, udregnet, at vi i EU i år vil bruge 0,19 % af bruttonationalproduktet på flygtninge. Altså 1/5-del procent! Mon ikke vi godt kan overkomme lidt mere?

Jeg tror ikke, vi har råd til at lade være, hvis vi vil undgå at skabe en ny og måske farlig underklasse.

440 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere