Vi har fortjent bedre

FORNYELSE, TAK: Hvis Lars Løkke Rasmussen kunne stoppe borgerkrigen i Syrien, så kan jeg garantere, at han fik min stemme. Det samme ville Helle Thorning-Schmidt få, hvis hun udviste det statsmandsskab, der skal til for at begynde løse problemerne omkring flygtninge.

MED FEM dage tilbage af valgkampen kan man så småt begynde at drage de første konklusioner: Den vigtigste er, at vi danskere simpelt hen har fortjent en bedre valgkamp, end den vi har fået.

HVOR BLEV visionerne af?

HVORFOR FORSVANDT diskussionerne om vores hverdag?

JEG KAN ikke huske, jeg har hørt Lars Løkke Rasmussen tale et eneste ord om daginstitutioner, skolefritidsordninger eller sund mad til ældre, for bare at nævne nogle enkelte emner, der betyder rigtig meget i vores hverdag.

I STEDET har Løkke fortalt om, hvordan han vil spærre Danmark inde. Sætte proppen i – både åndeligt og praktisk – og afsondre os fra resten af verdens problemer. Og Socialdemokraterne har ikke turdet andet end spille med af frygt for at blive udstillet som blødsødne.

VI HAR nu spildt de sidste ti dages valgkamp med en diskussion om cirka 600 flygtninge, og vi skal såmænd også nok spilde de sidste dage frem til på torsdag med samme emne.

TALLET 600 når man ved først at tage Thornings fortælling om, hvordan regeringen ’som de første i 12 år har strammet udlændingeloven’ og kombinerer den med Løkkes beretning om, at ’flygtninge- familier har fået 10.000 kroner i lønforhøjelse’ under den nuværende regering. Man skulle tro, at disse to beretninger samlet set udgør et svimlende tal, men virkelighedens faktatjek viser, at Thornings ’stramninger’ har stoppet 127 flygtninge i at komme hertil, og at Løkkes ’lønforhøjelse’ kun omhandler 183 familier med tre børn. Samlet set ca. 600 personer.

FLYGTNINGEDISKUSSIONEN er ikke uvæsentlig, men hvorfor diskuterer vi ikke det, der virkelig betyder noget, nemlig hvordan kommunerne skal håndtere det øgede pres, indtil flygtningene forhåbentlig kan vende hjem igen til deres hjemlande? Det er hverken den nuværende eller den forrige regerings skyld, at der er borgerkrig i Syrien, og tusinder flygter. Men det er begges ansvar at sørge for, at følge-problemerne i Danmark løses. Gerne i fællesskab. Ligesom det er begges ansvar at give danskerne den valgkamp, de fortjener. Gerne en valgkamp, der handler om danskerne.

78 kommentarer
Vis kommentarer