Vi kan ikke melde os ud af virkeligheden

Indvandrerne: Vi kan lige så godt vænne os til det!

Selv ikke, hvis vi hegnede hele Danmark ind eller satte annoncer i samtlige aviser i de arabiske lande, ville det stoppe flygtningestrømmen. Og det nytter heller ikke noget, at vi sætter ydelserne ned til stort set ingenting. For det vil altid være bedre end det, de kommer fra!

Der er ikke bare tale om en flodbølge, men om en tsunami af mennesker på vej mod Europa. Det problem kan kun EU løse, i samlet flok, og her i Danmark kan vi ikke melde os ud af virkeligheden.

Den store misforståelse er, at vi stadig taler om ’flygtninge’. Ja, naturligvis flygter tusinder fra krig og ødelæggelse i Syrien. Men de er ikke, som vi har været vant til med ’flygtninge’, individuelt forfulgte. Alle i Syrien er ramt og søger forståeligt nok væk for at få et bedre liv.

Men vi fortsætter, som vi altid har gjort. Vi isolerer ’flygtningene’ i lejre og nægter dem at arbejde, indtil vi år senere har konstateret, at de ikke er individuelt forfulgte, men ’bare’ flygtet fra krig og elendighed. Hvilket vi jo udmærket vidste, allerede da de kom. Men vore politikere er åbenbart for snæversynede til at begynde at tænke anderledes. Eller også vil de ikke tænke anderledes, fordi der indtil videre har været flest stemmer i ikke at medvirke til en løsning, men blot piske til fremmedfrygten.

Men ligegyldigt hvor meget Pia Kjærsgaard, Inger Støjberg eller alle vi andre forsøger at forhindre det, så vil strømmen af mennesker, der vil væk fra krig og ødelæggelse, kun tage til. Så vi kan lige så godt begynde at få noget ud af dem, der kommer til os.

Vi må se flygtninge som indvandrere og udnytte potentialet i stedet for hele tiden at fokusere på, at alle, der søger hertil, er et problem.

Lad dem dog arbejde. Klare sig selv. Bidrage. De kan være med til at udvikle Danmark. Skabe liv f.eks. der, hvor vi, der er født i udkanten af Danmark, er søgt væk fra. Jeg er selv fra Sønderjylland. I den by, hvor jeg boede i min barndom, var der flere butikker. I dag er der ingen og tomme huse. Giv dog indvandrerne lov til at starte butikker og bo i husene! Det vil være til gavn for alle.

Vi kan naturligvis ikke tage imod alle. Så hvis de efter et midlertidigt ophold ikke kan klare sig selv, så kan de ikke få permanent ophold.

Sådan fungerer tingene i USA. Og hvem er det lige, der har skabt verdens stærkeste nation? Det er ikke dem, der var der, men dem, der kom.

Hvorfor lade frygten begrænse os?

I øvrigt mener jeg, at Lars Løkke Rasmussen er kommet rigtig godt fra start som statsminister. Så ved I det!

161 kommentarer
Vis kommentarer