Vi savner jer ikke

Forlæng ferien: Det er efterhånden seks uger siden, Folketinget gik på sommerferie. Vi ser dog stadig Lars Løkke Rasmussen optræde på den store scene til topmøder, og jeg kan også på Facebook læse mig frem til, at statsministeren får tid til at cykle med vennerne til gavn for Løkkefonden. Hvornår han er ’Privat Lars’, og hvornår han er ’Statsminister Lars’ er fortsat uklart.

Danmarks ’mest kompetente udenrigsminister’, Anders Samuelsen, dukkede også op i den her uge til Nato-topmøde. Også her er alt, som det plejer. Samuelsen var som vanligt bange for at blive glemt, så han havde iført sig korte bukser ved afrejsen, så der var noget at dele på de sociale medier.

Når jeg ser Løkke og Samuelsen på vej til internationale sommermøder, kan jeg ikke lade være med at tænke: Ville nogen savne dem, hvis de ikke var der? Ville Merkel sige, hvor er Lars? Vi er nødt til at høre hans mening om Trump, og ville Nato-lederne savne Samuelsens input omkring Rusland?

Det er i hvert fald tydeligt for mig, at det ikke gør den store forskel, om Folketinget og regeringen er på sommerferie. Der sker nøjagtigt det samme, som der plejer: Regeringen får ikke sin politik igennem.

Og hvad ville der så ske, hvis regering og Folketing slet ikke kom tilbage fra ferie? Formentlig lige så lidt, som der skete, mens de var på arbejde.

Det seneste folketingsår har været det sløveste, jeg husker. Vi har en regering, der tydeligvis har opgivet alle ambitioner, fordi de godt ved, at de intet får igennem. Dansk politik er noget, der udarbejdes af Dansk Folkeparti. Eller rettere: Dansk politik er noget, der forhindres af Dansk Folkeparti. Så ambitionen er alene at blive siddende, så længe VLAK kan sidde. Vi oplever et historisk taburet-klæberi.

Efteråret vil ikke ændre noget. Vi får en finanslov, for det skal vi have. Men derudover er der ikke nogen grund til at forvente nye initiativer. Gør Løkke ingenting, kan han blive siddende til foråret, hvor der senest skal udskrives valg.

kære Lars Løkke, hvad med at indgå et nationalt kompromis med danskerne? Folketing og regering forsætter med at holde ferie, indtil et valg i foråret 2019.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.