VLAK-ghettoen

HVIS MAN ikke har vidst det tidligere, må det i hvert fald efter de seneste ugers politiske slagsmål være åbenbart for enhver:

VLAK-regeringen har fuldstændig mistet grebet, og for ikke at det skal være løgn: Den er ligeglad.

I LØBET af blot et år har regeringen udviklet sig til en politisk ghetto – et parallelsamfund, hvor det frem for alt handler om at bevare status og ministerbiler.

DE TRE bandeledere med Lars Løkke Rasmussen (V) i front har bl.a. formuleret deres helt eget moral-kodeks. F.eks. har VLAK-regeringen udviklet politiske spilleregler, der ikke kan integreres i vores demokratiske tradition – for nu at skrive det pænt.

DEN SÅKALDTE miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) misinformerer gang på gang Folketinget og konspirerer med sine embedsmænd for at tryne politiske modstandere. 

I stedet for at blive smidt på porten, får han et anerkendende klap på skulderen. Han skal bare undgå at lave de politiske fiflerier alt for åbenlyst.

UDVISNINGSMINISTER Inger Støjberg (V) får point for at opfinde regler, som det omkringliggende samfund ikke kan bruge.

Hun har også en veludviklet sans for at føre Folketinget bag lyset og taler sort, når hun overtræder de politiske færdselsregler.

DET SAMME gør sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), når hun f.eks. skal forklare, hvem der i al hemmelighed ændrede beregnings-metoden, så overbelægning på sygehuse pludselig forsvandt.

EN AF ghettoens garvede drenge, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), benytter en anden taktik, når fortidens synder afsløres: Trækker på skuldrene – og gør intet.

DENNE nedgørelse af og foragt for folkestyret slipper den dysfunktionelle VLAK-regering kun afsted med, fordi hangaround nr. 1, Kristian Thulesen Dahl, tillader det.

Nu vil Dansk Folkepartis bandeleder dog have mere indflydelse i ghettoen. Han stiller nye vanvittige krav og truer med at give Løkke og co. fingeren.

LIGE NU vælger statsministeren at tale om noget, han selv skulle have gjort noget ved for mange år siden, nemlig ghettoer.

FINT, han kan begynde med at rive sin egen ned.