Annonce:
Annonce:

Vor Herre til homo

Annonce:
Følg Lederen
EKSTRA BLADET MENER

Der er opstandelse i folkekirken for tiden.

Som bekendt har Danmark for ikke længe siden vedtaget, at homoseksuelle har ret til at blive viet i kirken. Til gengæld har præster, hvis tolkning af troen byder dem imod at vie to mennesker af samme køn, lov til at takke nej til opgaven.

Nu er næstformand i Socialdemokratiet, Mogens Jensen, imidlertid gået til kamp for, at ingen folkekirke-præst kan sige nej til at vie homoseksuelle par.

Undskyld os, men er det ikke en meget mærkelig tilgang?

Mogens Jensen er som bekendt selv homoseksuel, og vi holder med ham i hans generelle bestræbelser på at stille hetero- og homoseksuelle lige her i landet. Men i dette tilfælde kommer Jensen uforvarende til at underlægge tanke-, tros- og ytringsfriheden et princip om ligestilling.

Og det er en rigtig dårlig idé.

Annonce:

Det er præcis sådan, ligestilling går fra at være et sundt til at være et grumt princip. Ligestillingen bliver totalitær. Ånds-, tanke- og trosfrihed må vige til fordel for et rigidt princip.

Hvor uforstående man end må være over for præster, hvem det byder imod at vie folk af samme køn, så hører også denne holdning ind under de frihedsrettigheder, som vi i Danmark og i folkekirken abonnerer på. Og som ethvert frihedselskende menneske i øvrigt må tildele også de mennesker, man er uenig med.

Man kunne måske forstå indførelse af tvang over for præster, hvis homoseksuelle stadig ikke havde mulighed for at blive viet i folkekirken, eller hvis et overvældende flertal af præster nægtede at efterleve den nye lov. Men det er ikke tilfældet. Der er heldigvis mange præster, der gerne foretager vielser af homoseksuelle.

Det homoseksuelle par kan vælge både en kirke og en præst, der gerne tager imod dem. Det er efter alle overleveringer at dømme den praksis, folkekirken i al fornuft udøver med loven i dag. Og det fungerer.

Annonce:

Og hvis ikke der er et konkret problem, hvorfor så forsøge at løse noget? Hvis ikke noget er gået i stykker, hvorfor så forsøge at reparere det?

Hvilket par ønsker dertil at blive viet af en præst, der er blevet tvunget til at gøre det? Og hvor troværdigt er det, at en præst på Vor Herres vegne erklærer nogle for rette ægtefolk at være, hvis præsten ikke selv står inde for ordene?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

spædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortført
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: