Vores valgløfte

Poul Madsen i den varme stol. Foto: Olivia Loftlund
Poul Madsen i den varme stol. Foto: Olivia Loftlund

I ALLE VALGKAMPE lover politikerne guld og grønne skove. Det ved vi, og vi ved desværre også, at de sjældent holder deres valgløfter, når vi har sat vores kryds. Derfor besluttede vi her på Ekstra Bladet ved valgkampens start selv at afgive et løfte.

Vi vil holde politikerne fast på, at de skal prøve noget nyt og rent faktisk overholde deres valgløfter.

OG DER ER RIGELIGT at tage fat på efter valget, ligegyldigt om vi får en rød eller blå regering. Lars Løkke Rasmussen har lovet velfærdsforbedringer for svimlende 69 milliarder kr. Mette Frederiksen har lovet, at nedslidte skal kunne gå tidligere på pension – det er dog stadig uklart, hvem der kan få gavn af den nye ordning.

Dansk Folkeparti har lovet, at alle der er fyldt 80 skal have ret til en plejehjemsplads, hvilket vil koste milliarder. Rasmus Paludan vil tvangsudvise mindst 500.000 danskere, og Morten Østergaard har sagt, han vælter en rød regering, der ikke lemper udlændingepolitikken.

DET ER ALT SAMMEN løfter, der kan få utrolig stor betydning for tusindvis af danskeres liv, og derfor er det jo ret så afgørende, om politikerne rent faktisk også gennemfører det, de har lovet, hvis vi giver dem magten til det.

DET VILLE VI gerne have testet partiformændene på i en løgnedetektor. Men alle som en sagde nej tak. Nogle undskyldte sig med manglende tid, selvom vi gav dem mulighed for alle tidspunkter i løbet af valgkampens sidste uge. Andre ville ikke, nogle blev ligefrem vrede, og flere synes det var dybt useriøst.

MEN HVAD ER egentlig mest useriøst: At love ting man ikke har tænkt sig at holde eller deltage i en løgnetest?

246 kommentarer
Vis kommentarer