Zoneforbud viser afmagten overfor kriminelle bander

Følg Leder
EKSTRA BLADET MENER

ROCKERE og bandeforbrydere skal nu – ifølge regeringens nye plan – kunne forvises fra deres kvarter eller deres kommune i op til ti år efter en fængselsdom.EN SLÅENDE ting ved udkastet er den massive afmagt:

NU HAR man ikke kunnet forhindre banderne i at være hårdkogte kriminelle, inden de kom i spjældet. Man har heller intet fået ud af at bure dem inde sammen med andre top-kriminelle – mærkeligt nok. Man har droppet prøveløsladelser og julegaver, så de rigtig kunne mærke, det var alvor. Exit-programmer – i det omfang de bandekriminelle overhovedet gider indgå i dem – er tit en farce: Det foregår med et par hårde bøffer i et sommerhus, og hvad kom der ud af det? Exitfirmaet tjente kassen. Ellers ikke ret meget ...

UDEN at ville være lyseslukker er udsigten til, at politiet kan holde de forviste kriminelle væk fra f.eks. Nørrebro eller Vollsmose meget tvivlsom. Politiet er i forvejen slidt ned til fælgene – ja, de har jo netop ikke kunnet standse bandernes skyderier, afpresning, vold, narkosalg, og hvad der ellers er gang i! Så skulle politiet ikke hellere fortsat bruge sin fulde styrke på dét? I stedet for at vogte kommunegrænser?

ADVARSLERNE flød i går fra forskellige juridiske eksperter. Egentlig er man jo sådan set en fri mand, når man har afsonet sin dom, eller hvad? Dansk Folkeparti var naturligvis bare ellevilde ved tanken om at kunne love lokalsamfundene ’tryghed’, når de kriminelle nu måske må forføje sig til Hvidovre, Maribo eller Løgstør. Hvis de altså flytter? Og hvor lykkelige bliver de derude i landet, hos DF’s kernevælgere, over tilflytterne? En hadegave til provinsen, kalder de radikale det meget passende. Ingen ser åbenbart for sig, at flytningen som sådan stopper kriminaliteten. Men flytter bare rundt på den.

SAMME dag som zoneforbudet rullede ud i medierne som det nye vidundermiddel, viste det sig, at Skat ikke har haft de 40 mand i sving med at knalde bandekriminelle og rockere, som det ellers var planen fra 2013. Men kun 15 mand ... De øvrige er forflyttet. Det er jo helt rablende tåbeligt. Selv Al Capone blev knaldet af bogholderne! Gangstervældet skal bekæmpes fra flere fronter, og en nidkær papirnusser kan være ligeså smertefuld i det kriminelle miljø som en kriminalbetjent.

DEN HØJT besungne retsbevidsthed får sig i hvert fald et frisk boost, når man ser skattevæsenet knalde rockere med store villaer, motorcykler og guldsmykker, mens de kriminelle foregiver at leve af kontanthjælp eller ufaglært arbejde og bare pusler med motorcykler i fritiden ...

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+