Annonce:
Annonce:

'Legendarisk' dansk restaurant trækker overskrifter i udlandet

- Finansielt og emotionelt, som arbejdsgiver og som menneske, giver det bare ikke mening, udtaler René Redzepi til The New York Times

Til Berlingske fortæller René Redzepi, at det var tiden under coronanedlukningen, der fik ham til at genoverveje Nomas fremtid. Foto: Ritzau Scanpix
Til Berlingske fortæller René Redzepi, at det var tiden under coronanedlukningen, der fik ham til at genoverveje Nomas fremtid. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:

Det er ikke kun herhjemme, at nyheden om restaurant Nomas lukning trækker overskrifter. Det gør den også i udlandet.

Den amerikanske avis The New York Times har interviewet køkkenchef og medejer René Redzepi om fremtidsplanerne.

Smørkongen taler ud: Min største last er ...

Under overskriften 'Noma, kåret som verdens bedste restaurant, lukker sine døre' fortæller Redzepi, at fine dining på højeste niveau med 'opslidende arbejdstimer og en intens arbejdskultur' ikke kan fortsætte for evigt. 

- Det er uholdbart, siger Redzepi til avisen.

- Finansielt og emotionelt, som arbejdsgiver og som menneske, giver det bare ikke mening.

Vil udvikle ny mad
Noma åbnede i 2003 og fik sin første michelinstjerne blot to år senere. Siden har restauranten opnået tre stjerner og er flere gange blevet kåret som verdens bedste restaurant.

Annonce:

Mandag kunne Noma på sin hjemmeside afsløre, at restauranten lukker, som man kender den, ved udgangen af 2024. I stedet vil fokus være på at udvikle ny mad og at lave begivenheder i pop-up-format.

'At servere for gæster vil stadig være en del af vores identitet, men at være en restaurant vil ikke længere definere os,' skriver René Redzepi og resten af holdet bag Noma på hjemmesiden.

'Legendarisk restaurant'
Tv-stationen CNN omtaler Noma som 'Københavns legendariske restaurant'.

'Noma, en af verdens mest feterede restauranter, står til at lukke dørene for sine gæster næste år', skriver CNN og remser herefter flere af Nomas hædersbeviser op.

'Restauranten har toppet listen over verdens 50 bedste restauranter fem gange, senest i 2021'.

Også New York Magazine og The Washington Post begræder lukningen.

'Nogle gange er nyheder fra restaurantverdenen så store, at de starter en hel samtale om kulturen. Præcis sådan er nyheden om, at René Redzepi vil lukke sin restaurant, Noma', skriver magasinet, mens avisen hylder Redzepi for at inspirere yngre generationer:

Annonce:

'Redzepi fik yngre kokkes øjne op for kunsten at fermentere. Hans opfindelse af et 'nyt nordisk' køkken har fået folk til at forsøge at kopiere konceptet verden over'.

Fik idé under lockdown
Til Berlingske fortæller René Redzepi, at det var tiden under coronanedlukningen, der fik ham til at genoverveje Nomas fremtid:

- Især under første lockdown fik jeg virkelig ro til at tænke og se frem. Det, jeg så, var, at det ville blive meget svært at fortsætte, som vi gør nu, på Noma i de næste ti år, uden at vi skulle blive opkøbt af en organisation med mange penge, som kunne støtte os i det, vi laver.

Det er dog kun få måneder siden, at restauranten fik kritik for ikke at betale sine praktikanter, hvilket både CNN og The Washington Post også nævner i deres artikler.

Sund cæsarsalat? Glem det!

Stjernekokkenes nemme trick til bedre smag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Læs mere

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: