Annonce:
Annonce:

Letland går i nødretstilstand grundet migranter fra Belarus

Belarus (tidl. Hviderusland.red.) har tidligere truet med at sende migranter fra krigshærgede lande til sine baltiske nabolande

Antallet af migranter, der ulovligt har krydset grænsen fra Hviderusland til Letland, er steget markant på det seneste. (Arkivfoto) Foto: Petras Malukas/Ritzau Scanpix
Antallet af migranter, der ulovligt har krydset grænsen fra Hviderusland til Letland, er steget markant på det seneste. (Arkivfoto) Foto: Petras Malukas/Ritzau Scanpix
Annonce:

Letland erklærede tirsdag nødretstilstand i dele af landet på grund af hundredvis af migranter, der har samlet sig langs grænsen til Belarus.

Lettiske myndigheder tror, det er bevidst, at Belarus sender migranter til grænsen, på samme måde som landet gjorde mod Litauen for nylig.

Den belarusiske præsident, Aleksandr Lukasjenko, har tidligere truet med at sende migranter fra krigshærgede lande som Syrien, Afghanistan og Irak til de baltiske nabolande som gengældelse for sanktioner indført af EU for grove brud på menneskerettigheder.

Den lettiske nødretstilstand gælder i flere regioner i den sydøstlige og sydlige del af landet tæt på den belarusiske grænse. Den gælder foreløbigt frem til 10. november, oplyser Letlands regering.

Annonce:

Nødretstilstanden gør det muligt for grænsevagterne at sende migranter, som krydser grænsen ulovligt fra Belarus, tilbage. Nødretstilstanden gør det endda muligt for vagterne at bruge magt, hvis det bliver nødvendigt.

Det skriver det baltiske nyhedsbureau BNS.

Antallet af migranter, der ulovligt har krydset grænsen til Letland, er steget markant på det seneste, og regeringen har indført nødretstilstanden for at kunne reagere hurtigere.

I løbet af de seneste fire dage alene er 283 personer blevet anholdt for at have krydset grænsen ulovligt.

I løbet af de seneste fem måneder er mindst 340 personer blevet anholdt i alt.

EU overvejer at indføre flere sanktioner mod Lukasjenko for at bruge migranterne til politiske formål.

Massedemonstrationerne i Belarus sidste år blev udløst af et præsidentvalg i landet 9. august, der i vid udstrækning blev betegnet som svindel.

Aleksandr Lukasjenko blev udnævnt som vinder af valget med opbakning fra 80,1 procent af stemmerne ifølge landets valgkommission. Dermed kunne han fortsætte som præsident for en sjette embedsperiode i træk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: