Mand bliver 23. offer ni måneder efter masseskyderi i Texas

21-årige Patrick Crusius er anholdt for at have skudt og dræbt nu 23 mennesker ude foran en Walmart i El Paso

Antonio Basco (til venstre) mistede sin kone Margie Reckard i skyderiet ude foran en Walmart i byen El Paso i Texas. (Arkivfoto). Foto: Jose Luis Gonzalez/Reuters
Antonio Basco (til venstre) mistede sin kone Margie Reckard i skyderiet ude foran en Walmart i byen El Paso i Texas. (Arkivfoto). Foto: Jose Luis Gonzalez/Reuters

Et masseskyderi i den amerikanske by El Paso, Texas, i august sidste år kræver endnu et offer. Det bringer det samlede dødstal op på 23.

Guillermo Garcia døde lørdag aften lokal tid på hospitalet i byen, ni måneder efter at 21-årige Patrick Crusius blev anholdt og sigtet for at have skudt og dræbt nu 23 mennesker ude foran en Walmart i El Paso.

Det fortæller hospitalsdirektør David Shrimp i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Efter en knap ni måneder lang kamp er det med tungt hjerte, at vi meddeler, at Guillermo Garcia, vores sidste patient fra skyderiet, er død, siger David Shrimp søndag lokal tid.

Guillermo Garcia var en fodboldtræner, som var i gang med en pengeindsamling ved Walmart sammen med sit hold den 3. august sidste år.

Her begyndte en mand pludseligt at skyde med en AK-47-riffel i en massakre, som anklagere kalder en hadforbrydelse mod latinamerikanere.

Knap 50 personer blev ramt af skuddene, og 20 af dem døde på stedet. To af de ramte personer døde senere på hospitalet.

Guillermo Garcia har været indlagt lige siden på intensivafdelingen indtil sin død lørdag.

Han efterlader sig sin hustru, Jessica Coco Garcia, og parrets to børn, der også var med til pengeindsamlingen.

- Han kæmpede bravt og længe, og med hjælp fra sine tropper vandt han mange kampe, men tabte krigen.

- Vi vil gerne bede lokalsamfundet om at beholde ham i jeres bønner og lade os sørge over dette voldsomme tab i fred, siger Jessica Coco Garcia til det amerikanske medie ABC News.

Den formodede gerningsmand, 21-årige Patrick Crusius, afventer stadig sin dom i retssagen mod ham. Han nægter sig skyldig.

Patrick Crusius havde ifølge politiet delt et manifest online inden angrebet, hvori han skrev, at 'skyderiet var et svar på den latinamerikanske invasion af Texas'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+