Medie: Denne milliardær vil være USA's næste præsident

Michael Bloomberg vil angiveligt bruge en milliard dollar af sin egen formue på sin præsidentkampagne.

Tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg vil ifølge New York Times stille op som uafhængig kandidat til præsidentposten. (Foto: AP)
Tidligere New York-borgmester Michael Bloomberg vil ifølge New York Times stille op som uafhængig kandidat til præsidentposten. (Foto: AP)

Mangemilliardæren og borgmester i New York City fra 2002 til 2013 Michael Bloomberg har angiveligt bedt sine rådgivere om at udarbejde en strategi for en mulig kampagne under dette års præsidentvalg i USA.

Det skriver The New York Times, som mener at vide, at den 73-årige Bloomberg har fortalt venner og bekendte, at han er parat til at bruge mindst en milliard dollar af sin egen formue på at stille op som uafhængig kandidat.

- Ifølge kilder, som er bekendt med hans planer, og som taler på betingelse af anonymitet, har han sat en frist for en endelig beslutning i begyndelsen af marts, skriver The New York Times lørdag.

Samtidig skriver det amerikanske medie, at Bloomberg "allerede har taget konkrete skridt i retning mod en mulig kampagne".

Blandt andet fik han angiveligt foretaget en meningsmåling i december for at få et indtryk af, hvordan han vil klare sig under en valgkamp mod Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton.

Michael Bloomberg agter ifølge The New York Times' oplysninger at få lavet endnu en meningsmåling efter primærvalget i New Hampshire 9. februar.

Bloomberg skiftede i 2001 sit mangeårige medlemskab i Det Demokratiske Parti ud med et medlemskab i Det Republikanske Parti, som han så forlod i 2007 for at blive uafhængig.

Præsidentvalget i USA afholdes tirsdag 8. november 2016.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere