Annonce:
Annonce:

Medier: Eks-vicepræsidents hus ransaget

Mikes Pences advokat fandt i januar fortrolige dokumenter hos ekspræsidenten. Nu har FBI også været på jagt

Mike Pence var vicepræsident under Donald Trump. Foto: Ryan M. Kelly/Ritzau Scanpix
Mike Pence var vicepræsident under Donald Trump. Foto: Ryan M. Kelly/Ritzau Scanpix
Annonce:

FBI har fredag fundet et enkelt fortroligt dokument i den tidligere vicepræsident Mike Pences hjem i delstaten Indiana.

Det står klart, efter at FBI fredag gennemsøgte hjemmet i fem timer.

Mike Pence og hans advokater havde på forhånd givet grønt lyst til gennemsøgningen. Det skriver den amerikanske avis The New York Times.

Eftersøgningen skete, efter at der i sidste måned blev fundet fortrolige dokumenter hos Mike Pence. Den tidligere vicepræsident havde selv bedt sin advokat om at gennemgå fire kasser med dokumenter.

Pences rådgiver har udtalt sig efter FBI's søgning fredag.

- Justitsministeriet gennemførte en grundig og ubegrænset søgning på fem timer og fjernede et dokument, der var markeret som fortroligt, og yderligere seks sider, der ikke var markeret som fortrolige.

Annonce:

- Dokumenterne blev ikke opdaget i den første gennemsøgning udført på vicepræsidentens opfordring, siger rådgiveren, Devin O'Malley.

Mike Pence og hans hustru var ude at rejse under fredagens FBI-aktion.

FBI er USA's forbundspoliti. Det efterforsker kriminalitet, der strækker sig på tværs af delstater og er på mange måder unikt i dets funktioner.

Fundene hos Pence sker, efter at der også blev fundet klassificerede dokumenter hjemme hos den nuværende præsident, Joe Biden.

Først dukkede der fortrolige dokumenter op i en tænketank knyttet til Biden. Efterfølgende dukkede flere dokumenter op i præsidentens hjem i Delaware.

Dokumenterne stammer fra hans tid som vicepræsident - en post han bestred i perioden 2009 til 2017 under tidligere præsident Barack Obama.

Også hos ekspræsident Donald Trump er der fundet hemmeligstemplede dokumenter. Han opbevarede dokumenterne på sit feriested og hjem, Mar-a-Lago, efter at han havde forladt Det Hvide Hus i januar 2021.

Både Trump og Biden bliver efterforsket af særlige udvalg for at have tilbageholdt fortrolige dokumenter. Det skriver Reuters.

I januar opfordrede USA's statsarkiv tidligere præsidenter og vicepræsidenter til at undersøge, om de ligger inde med fortrolige dokumenter. Arkivet sendte et brev til de seneste seks administrationers præsident og vicepræsident.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: