Annonce:
Annonce:

Mindst 21 dræbt i eksplosion i Kabul

Eksplosion under aftenbønnen onsdag i moské i Kabul er et af de blodigste angreb i Afghanistan i et år

Annonce:

Mindst 21 mennesker blev dræbt, og 33 blev såret, da en eksplosion onsdag rystede en moské i Afghanistans hovedstad, Kabul. Eksplosionen skete under aftenbønnen i moskéen i den nordvestlige del af den afghanske hovedstad. Det oplyser det lokale politi til Reuters torsdag.

Øjenvidner siger til Reuters, at den voldsomme eksplosion knuste vinduer i omkringliggende bygninger.

Hospitalskilder siger til AFP, at mindst fem børn er blevet indlagt på et hospital.

Antallet af angreb er faldet betydeligt i det seneste år efter Talibans magtovertagelse 15. august 2021. Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har dog udført adskillige angreb i landet.

Læs også: Journalist blev udsat for Talibans Rædsler: - Det er dagligdag

Annonce:

Ved onsdagens angreb, som ingen endnu altså har taget skylden for, menes moskéens imam at være blandt de dræbte. Det siger en unavngiven embedsmand med indsigt i Talibans efterretninger til nyhedsbureauet Reuters.

- Gerningsmændene, der har dræbt civile, bliver snart straffet for deres forbrydelser, skriver en talsmand ved navn Zabiullah Mujahid på Twitter.

I sidste uge blev en højtstående religiøs leder dræbt i et bombeangreb i Kabul. Det angreb tog den militante gruppe Islamisk Stat (IS) skylden for.

Den religiøse leder, der torsdag i sidste uge blev dræbt, hed Rahimullah Haqqani. Han var en af Taliban-regeringens støtter.

Han var samtidig udtalt kritiker af Islamisk Stat Kohrasan (IS-K), der er en regional IS-gruppe i Afghanistan. Den er imod Talibans styre.

I juli blev IS-K af Taliban erklæret for en 'falsk sekt, der spreder korruption'.

IS-K har været på jagt efter at erobre nogle af de samme landområder som Taliban. Gruppen har også kritiseret Taliban for at forlade den hellige krig for i stedet at indgå fredsaftaler på 'fornemme hoteller'. Det skriver BBC.

Annonce:

Taliban har store problemer med at rette op på situationen i landet, hvor covid-19, tørke og flere naturkatastrofer har forværret situationen for mange af de knap 39 millioner afghanere.

Ifølge velgørenhedsorganisationen Mission Øst får 92 procent af den afghanske befolkning ikke nok mad. 24,4 millioner afghanere har behov for humanitær bistand og beskyttelse - heraf næsten 13 millioner børn.

Over en million små børn er så alvorligt underernærede, at de er i livsfare, hvis ikke de får behandling ifølge Unicef.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: