Annonce:
Annonce:

Mindst 28 dræbt: Stor eksplosion i afghansk moské

Den militante bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for voldsomt selvmordsangreb i Kunduz-provinsen

En eksplosion har fredag ramt en moské i provinsen Kunduz i Afghanistan. Foto: Abdullah Sahil/AP/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
En eksplosion har fredag ramt en moské i provinsen Kunduz i Afghanistan. Foto: Abdullah Sahil/AP/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Annonce:

En selvmordsbombe har fredag ramt en moské i den nordøstlige provins Kunduz i Afghanistan.

Det statslige afghanske nyhedsbureau Bakhtar melder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at mindst 46 er blevet dræbt og 143 såret.

To embedsmænd inden for sundhedsvæsnet, der udtaler sig anonymt, anslår ifølge nyhedsbureauet Reuters, at dødstallet vil være op mod 70 eller 80.

Islamisk Stat har taget skylden for moskéangrebet. Det oplyser den militante bevægelse på beskedtjenesten Telegram ifølge en række medier.

Ifølge Taliban-talsmanden Zabihullah Mujahid er 'en række af vores landsmænd gjort til martyrer og såret'. Det skriver han på Twitter.

Videomateriale fra moskéen viser lig omgivet af murbrokker.

Den angrebne moské anvendes af shiamuslimer. Shiamuslimer er en minoritet i Afghanistan, hvor flertallet er sunnimuslimer.

- Dagens hændelse er del af et foruroligende mønster med vold: Det er det tredje angreb denne uge, som tilsyneladende har en religiøs institution som mål, skriver FN's Mission i Afghanistan på Twitter.

Et af de seneste angreb fandt sted søndag ved en moské i den afghanske hovedstad, Kabul. Mindst fem blev her meldt dræbt. Også her tog sunnimuslimske Islamisk Stat senere skylden for angrebet.

Siden Talibans magtovertagelse i Afghanistan er angreb fra Islamisk Stat Khorasan (IS-K) taget til. Det er en afghansk gren af den militante bevægelse.

BBC's Pakistan-korrespondent Secunder Kermani påpeger, at gruppen flere gange har ramt shiamuslimer med selvmordsangreb.

- Mange afghanere havde håbet, at Talibans magtovertagelse ville indvarsle en mere fredelig - om end autoritær - tid. Men IS udgør en markant trussel mod Talibans løfte om øget sikkerhed, skriver Kermani for det britiske medie.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: