Mød super-hunden Hero

Hund hyldes for at reddede sin bedste 'hundeven' fra døden

Hunden Hero kom til undsætning, da dens bedste hundeven var i nød. Foto: Fox news
Hunden Hero kom til undsætning, da dens bedste hundeven var i nød. Foto: Fox news

En ejerløs hund bliver i øjeblikket hyldet i USA for sin heltemodige gerning, der endte med at redde ti syge, nyfødte hvalpe og deres udmattede mor.

Alle ti hvalpe overlevede takket være den ejerløse hund, som siden er blevet døbt Hero (Helt red.) af de amerikanske medier.

I et program på amerikanske Fox News står dyreværnsmedarbejderen Marina Tarashevsce frem og fortæller, hvordan hunden blev dagens helt, da hun var på sin sædvanlige patrulje.

- Han gøede helt vildt. Og det var ikke bare almindelig gøen, han lød virkelig som om der var noget galt, fortæller dyrevennen til nyhedskanalen og forklarer, at hun kendte Hero fra lokalområdet, hvor den plejede at løbe rundt med en anden hund. 

Men da Marina og hendes kollega bevægede sig mod Hero for at berolige den, bevægede den sig bare længere væk fra dem.

- Vi fulgte efter ham, og jeg kunne ikke tro mine egne øjne. Han ledte os direkte til sin ven og ti små hvalpe. Vi havde aldrig fundet dem uden Heros hjælp, fortæller Marina Tarashevsce til Fox News.

Hvalpene lå i vejkanten til et skovområde og var forsøgt godt gemt væk under et stykke presenning. De var alle meget svage ligesom moderen til hvalpene ikke var rask.

I dag har alle hundene det dog godt igen. Hvalpene er sammen med deres mor og hunden Hero på et internat, hvor de alle venter på at få en ny ejer.

Se klippet om Hero her.