Mors mirakel: Bortførte børn hjem til Danmark

Nette Bruun er endelig blevet genforenet med Sarah og Yasmin

Se Nette Bruun ankomme i Kastrup Lufthavn med børnene Sarah og Yasmin. (Video: Kenneth Meyer)

Se Nette Bruun ankomme i Københavns Lufthavn med børnene Sarah og Yasmin i klippet herover artiklen.

Nette Bruuns mareridt er endeligt slut. Hun har nu fået sine to døtre tilbage på dansk grund efter at hendes eksmand forsvandt med børnene i august. Sarah og Yasmin landede sammen med deres mor i Københavns Lufthavn med maskine M5759 fra Cairo søndag eftermiddag.

- Se hvad jeg sagde. Jeg lovede, at jeg nok skulle få dem hjem, siger en lykkelig Nette Bruun.

(Foto: Kenneth Meyer) Krimi Et mareridt er slut: Hentede selv sine bortførte børn hjem

Over de sidste måneder har hun rejst frem og tilbage mellem Egypten og Danmark i sin søgen efter sine to børn på otte og fem, der i sommer blev bortført af deres egyptiske far.

Nette Thomsen får nu endelig Yasmin og Sarah hjem i køjesengen. Foto: Jakob Jørgensen
Nette Thomsen får nu endelig Yasmin og Sarah hjem i køjesengen. Foto: Jakob Jørgensen
 

Børnene var den 21. juli taget på ferie med deres far, men da Nette Bruun skulle hente dem i lufthavnen den 10. august, var hendes børn ikke med flyet.

Hendes værste frygt blev bekræftet. Allerede inden børnenes afrejse havde hun ringet til Statsforvaltningen for at forhindre, at hendes eksmand og deres to børn tog på ferie til Egypten.

Efterlyst af Interpol
Hun har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at Statsforvaltningen fortalte hende, at hun ikke kunne forhindre sommerrejsen, fordi hun og hendes eksmand havde fælles forældremyndighed. Og hvis hun tog deres pas, ville hun blive anholdt.

– Jeg stod og kunne vælge: ’Skal jeg miste min forældremyndighed og risikere at komme i fængsel, eller skal jeg tage chancen og så sige, det er nok bare mig, der er forkert på den og så krydse fingrene’. Og så måtte jeg jo det sidste. Men jeg tog desværre ikke fejl, sagde Nette Bruun til Ekstra Bladet, da vi omtalte sagen 30. september.

Da det stod klart, at faderen ikke sendte børnene tilbage som aftalt, blev kampen for børnene yderligere kompliceret af, at Egypten ikke en del af Haagerkonventionen, der fastlægger fælles retningslinjer i sådanne sager.

Ved et lukket retsmøde i København 10. september blev der afsagt fængslingskendelse i sagen og børnenes far blev efterlyst via Interpol.

Køb Ekstra Bladet mandag og læs den utrolige historie om en mors kamp for sine børn eller få hele pakken i EKSTRA

(Foto: Kenneth Meyer) Krimi Et mareridt er slut: Hentede selv sine bortførte børn hjem

 


Nette Bruun var ulykkelig, da Ekstra Bladet talte med hende i september. Nu er de to små piger tilbage i Danmark. (Foto: Jakob Jørgensen)

 

0 kommentarer
Vis kommentarer