Annonce:
Annonce:

Nettet strammes om Trump

Den fyrede FBI-chef James Comey siger, at Trump gav ham en lodret ordre om at indstille efterforskningen mod den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn

Comey om Trump: Jeg var bange for at han løj (Video: AP)
Annonce:

- Det var en ren krigserklæring.

Så kontant er vurderingen fra Philip Chr. Ulrich, udenrigsredaktør på Kongressen.com, efter at den tidligere FBI-direktør James Comey under en kongreshøring i går udbyggede sin påstand om, at præsident Trump forsøgte at lægge pres på ham for at stoppe en FBI-undersøgelse af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Jeg opfattede det som en klar ordre, sagde James Comey flere gange under høringen.

- Det er ikke noget, som Trump og hans hold er glade for at høre. Selv om James Comey understregede, at det ikke er op til han at vurdere, om en sådan ordre er et forsøg på at forhindre retfærdigheden i at ske fyldest, og dermed ulovlig, så åbnede han jo ladeport for kritik. Det var en ren krigserklæring, vi var vidne til, siger Philip Chr. Ulrich.

Annonce:

- Der er en masse at tage fat på for hans kritikere, og det er ikke lykkedes Trump at overtage dagsordenen på det her spørgsmål. Den har Comey stadig væk. Det, han sagde i dag, er skadeligt for Trump.

Fra atombombe til knaldperle: Her er fem bomber under Trump

På mødet kom det også frem, at det var James Comey selv, der lækkede sine notater fra mødet med Trump til en ven fra det juridiske fakultet på Columbia University.

Formålet var ifølge Comey at foranledige en særlig undersøgelse af eventuelle forbindelser mellem Trumps politiske hold i valgkampen og Rusland.

- Jeg bad ham gøre det, fordi jeg mente, at det kunne føre til udpegningen af en særlig anklager, siger Comey.

Og det er jo helt usædvanligt, siger Philip Chr. Ulrich.

- Vi har at gøre med en FBI-direktør, der har så lidt tillid til sin præsident, at han har følt sig tvunget til at skrive alt ned. Ellers vil manden gå ud og lyve om det. Det er jo helt uhørt. Efterretningstjenesterne stoler simpelthen ikke på, at Trump kan holde på en hemmelighed.

Annonce:

Danmark advarer USA mod at isolere sig efter nyt sololøb

Et andet stort spørgsmål under høringen var, at Comey følte, at Trump forsøgte at få ham til at stå i gæld til ham ved hele tiden at spørge, om han havde lyst til at forsætte som FBI-direktør.

- Vi ved jo ikke, om det er fordi Trump er uerfaren med det her, eller om det er kynisk beregning. Men det er jo to lige skræmmende scenarier.

Der var dog også steder under høringen, hvor James Comey ikke fremstod særligt stærkt, som Trump kan udnytte, mener Philip Chr. Ulrich.

- Flere republikanere ville vide, hvorfor Comey ikke gjorde noget, hvis han syntes, at det var så moralsk forkasteligt, det som præsidenten havde gang i. Der har de jo en pointe, og Comey har ikke noget godt svar. Han siger, at han var så forundret, at han ikke kunne tænke klart. Der ville de fleste jo nok mene, at en FBI-direktør under alle situationer skal kunne bevare fatningen.

Annonce:

..................

Trump: Vi er under belejring

Den amerikanske præsident Donald Trump lover sine modstandere kamp til stregen, mens omfanget af forbindelser mellem Trumps stab og Rusland undersøges.

- Vi er under belejring. Men vi kommer ud på den anden side større, bedre og stærkere end nogensinde, sagde præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters torsdag til støtter under et møde i Washington D.C

Under en høring tidligere på dagen beskyldte tidligere FBI-direktør James Comey Trump og Det Hvide Hus for at have løjet.

Det afviser en talskvinde for Det Hvide Hus.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at præsidenten ikke er en løgner, og jeg er helt ærlig fornærmet over det spørgsmål, siger Sarah Huckabee Sanders ifølge AFP under et pressemøde i Det Hvide Hus.

Smædekampagne

Trump siger, at han forudser en decideret smædekampagne.

Annonce:

- De kommer til at lyve. De vil spænde ben, og de vil sprede deres had og deres fordomme. Vi vil ikke stoppe med at gøre det rigtige.

- Vi ved, hvordan man slås, og vi giver aldrig op, siger Trump.

Samtidig lægger præsident Trumps advokat op til, at James Comey kan blive centrum for undersøgelse, efter at den fyrede FBI-direktør under høringen torsdag fortalte, at det var ham, der lækkede et memo om en fortrolig samtale med præsidenten, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: