Nu er over 10.000 døde i Italien som følge af coronavirus

Globalt dødstal for coronavirus passerer 30.000. Italien overvejer at forlænge nedlukning, skriver avis

Italien har raset over mangel på hjælp. Men Tyskland er begyndt at sende dødssyge italiere til behandling i tysk delstater. Her En Airbus A-310 fra det tyske luftvåben, der er klar til at tage imod patienter fra Bergamo i Norditalien. Danmark og de øvrige nordiske EU-lande forholder sig passivt.


A Bundeswehr handout photo shows the interior of their German air force Airbus A-310
Italien har raset over mangel på hjælp. Men Tyskland er begyndt at sende dødssyge italiere til behandling i tysk delstater. Her En Airbus A-310 fra det tyske luftvåben, der er klar til at tage imod patienter fra Bergamo i Norditalien. Danmark og de øvrige nordiske EU-lande forholder sig passivt. A Bundeswehr handout photo shows the interior of their German air force Airbus A-310 "Medivac" before its departure to Bergamo, in Cologne, Germany, March 28, 2020, as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues. Bundeswehr/Kevin Schrief/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.NO RESALES.NO ARCHIVES. Foto: Bundeswehr/Kevin Schrief/Reuters

889 er døde i Italien det seneste døgn som følge af coronavirus. Det bringer det samlede dødstal op på 10.023, oplyser myndighederne lørdag.

Det er et mindre fald i forhold til døgnet forinden, hvor der blev registreret 919 døde.

Antallet af registrerede smittede stiger til 92.472 mod 86.498 fredag.

Det kommer samme dag, som nyhedsbureauet AFP i sin opgørelse over smittede kan fortælle, at coronavirus foreløbig kostet over 30.000 mennesker livet verden over.

De italiensk dødsofre udgør en tredjedel heraf og knap halvdelen af de 21.334, der er døde i Europa.

Regionen Lombardiet, hvor Milano er hovedbyen, fylder tungt i statistikken. Lørdag er der her registreret 542 døde siden fredag.

Avisen Corriere della Sera skriver lørdag, at regeringen overvejer at forlænge ordren til borgerne om at holde sig inden døre med to uger.

Det vil i så fald først være 18. april, at der vil bliver lettet på nedlukningen af det italienske samfund.

Avisen skriver, at inden da kan nogle af de begrænsninger, der er lagt på industriproduktionen for at mindske spredningen af coronavirus, blive lettet.

Hospitaler i Italien har i mange dage advaret om, at læger og sygeplejersker er ved at segne under den store byrde, som de mange indlagte smittede er.

Der har været mangel på respiratorer - navnligt i Lombardiet - til at holde de mest syge i live. Det samlede antal døde i Lombardiet nåede lørdag 5944.

Premierminister Giuseppe Conte har appelleret til EU om direkte støtte fra de andre EU-lande.

Ni EU-lande, heriblandt Italien, har foreslået, at eurolandene udsteder fælles 'corona-obligationer' til at skaffe kapital. Men det får en lunken modtagelse i blandt andet Tyskland og Holland.