Ny rekord i Brasilien

Brasilien har seneste døgn haft næsten 1600 coronadødsfald. Det er det hidtil højeste under pandemien

Brasilien sætter dyster rekord med næsten 70.000 nye smittetilfælde og tæt på 1600 coronarelaterede dødsfald det seneste døgn. (Arkivfoto). Foto: Ueslei Marcelino/Reuters
Brasilien sætter dyster rekord med næsten 70.000 nye smittetilfælde og tæt på 1600 coronarelaterede dødsfald det seneste døgn. (Arkivfoto). Foto: Ueslei Marcelino/Reuters

Coronakrisen i Brasilien bliver stadig værre. Onsdag er der registreret det hidtil højeste antal døde som følge af virusset i løbet af et døgn.

Antallet af nye smittetilfælde sætter også en dyster rekord med 69.074 i løbet af 24 timer.

Det oplyser sundhedsministeriet i Brasilien.

Ifølge ministeriets opgørelse er 1595 personer døde onsdag som følge af covid-19, der er navnet på virussygdommen. Det bringer det samlede antal coronadødsfald i landet op over 90.000.

Det overgås kun af USA, som onsdag aften dansk tid har passeret 150.000 dødsfald.

Nord- og Sydamerika er aktuelt den region i verden, som dagligt melder om de højeste smitte- og dødstal, oplyste Verdenssundhedsorganisationen (WHO) onsdag. Derefter følger Sydøstasien.

I Brasilien er der over 2,5 millioner bekræftede smittetilfælde. Blandt de smittede personer er landets præsident, Jair Bolsonaro, som tidligere i juli blev testet positiv for virusset.

Den 65-årige statsleder oplyste lørdag, at han havde taget endnu en test, som var negativ.

Bolsonaro har arbejdet hjemmefra, siden han fik diagnosen covid-19 for næsten tre uger siden.

Præsidenten har gentagne gange nedtonet faren ved virusset. Tilbage i april slog han det hen som 'en lille influenza'. På det tidspunkt var der under 3000 covid-19-relaterede dødsfald og under 40.000 smittetilfælde i Brasilien.

Han har også modsat sig nedlukninger i Brasilien med den begrundelse, at det skader økonomien, skriver det britiske BBC.

12 kommentarer
Vis kommentarer