Annonce:
Annonce:

Nye tal: Så mange millioner køber vi bolig for - om dagen!

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at der i første halvår af 2017 blev handlet boliger for 470 millioner kroner om dagen. Det svarer til i alt 85 milliarder kroner for hele perioden

Annonce:

Der har været usædvanligt godt gang i bolighandlen i Danmark i årets første seks måneder, hvor der er blevet købt huse, ejerlejligheder og sommerhuse for i alt 85 milliarder kroner.

Du kan se handlerne fordelt på typer af boliger her

Sammenlignet med første halvår 2016 er der tale om en stigning på 16 procent svarende til et beløb på lidt over 12 milliarder kroner. Det viser en ny opgørelse, der er udarbejdet af Boligsiden.dk.

Lollands bolig-kvaler

Boligejerne i Lolland Kommune har kæmpe problemer, når de skal af med deres huse, hvilket omvendt kan være en fordel for købere, der vil gøre et kup.

- Tal fra Boliga viser, at landsbyen Holeby på Lolland er det sted i landet, hvor liggetiden for de huse – der er til salg lige nu – er længst med et gennemsnit på 994 dage. I den stik modsatte ende ligger Aalborg Øst med en gennemsnitlig liggetid på 42 dage.

- Rødby på Lolland er den by, hvor der gives størst prisnedslag herhjemme. I gennemsnit er de huse, som er til salg, allerede sat ned med 18,4 procent. I Smørum i Egedal Kommune er det tilsvarende tal 4,2 procent. 

- Postnummer ’4970 Rødby’ har også den billigste salgs-kvadratmeterpris på 2.839 kroner. Den dyreste kvadratmeterpris er i ’2930 Klampenborg’, hvor en kvadratmeter i gennemsnit koster 54.231 kroner. 

- For et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter betyder det en prisforskel på 7,2 millioner kroner mellem de to postnumre.

Det samlede beløb, der blev handlet bolig for fra januar til og med juni måned, lå stabilt på 73 milliarder kroner i både 2016 og 2015, hvorimod køberne forholdte sig noget mere passivt tilbage i 2014.

Annonce:

- Både i forhold til antallet af bolighandler og den samlede købssum er der sket en eksplosiv stigning på blot fire år. Der er blevet solgt 46 procent flere boliger i første halvår af 2017 sammenlignet med samme periode i 2014, og i kroner og ører betyder det en stigning på 35,4 milliarder kroner. Det vidner om, at købelysten er opadgående på trods af prisstigninger på markedet,  siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

470 millioner kroner om dagen Helt nøjagtigt har boligkøberne på det danske marked i gennemsnit spenderet mere end 470 millioner kroner om dagen på bolig i årets første seks måneder. Det svarer til 19,6 millioner kroner i timen, 326.702 kroner i minuttet og 5.445 kroner i sekundet.

Og de 85 milliarder kroner, der er blevet handlet for siden januar og frem til 1. juli i år, er fordelt på 38.442 bolighandler, hvoraf villahandlerne udgør den største del med over halvdelen af samtlige salg i perioden. I antal er det også netop villaerne, der har oplevet det største boost i salget hen over de seneste fire år. Stigningen fra første halvår 2014 til i år lyder på mere end 5.700 handler.

Annonce:

- Omsættes villasalgene til handelsværdi, svarer det til et hop fra 28,5 milliarder kroner i første halvår af 2014 til 45,5 milliarder kroner i år. Og selvom det er en imponerende udvikling, er det umuligt ikke også at tage notits af sommerhussalget, der markerer sig med en bemærkelsesværdig stigning i handelsværdien på hele 89 procent. Zoomer vi ind på antallet af handler alene, er der tale om et øget salg på 69 procent, siger Birgit Daetz.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: