Nykredit åbner superlån

Fra nytår kan boligejerne få et fastforrentet realkreditlån på 2 procent

Boligejerne kan se frem til et  fastforrentet realkreditlån på kun 2 procent, hvis renten blot falder et ekstra nøk. Foto: Joachim Adrian
Boligejerne kan se frem til et fastforrentet realkreditlån på kun 2 procent, hvis renten blot falder et ekstra nøk. Foto: Joachim Adrian

Så er det såkaldte superlån, et fastforrentet realkreditlån på blot 2 procent, en realitet.

Det er Nykredit, der er først på banen med det nye lån, der er på hylderne fra begyndelsen af januar 2015.

- Rentefald på især de lange renter betyder, at vi nu åbner et historisk 2% fastforrentet lån. Det er dog ikke et lån, som vi anbefaler til kunderne lige nu, men hvis kurserne stiger, så skal kunderne ikke vente på os. Vi vil stå klar til at give vores kunder et 2% fastforrentet lån, siger områdedirektør i Nykredit, Sune Worm Mortensen.

Når Nykredit ikke kan anbefale det i dag, skyldes det, at kursen på det nye 2 pct.  lån stadig er for lav til, at det kan betale sig.

Men Nykredit vil godt være klar, hvis kursen på det populære 2,5 pct. lån ryger over 100 og dermed lukker.

- Fastforrentede lån skal opsiges inden 31. januar, og tilgængelighed er derfor et nøgleord for boligejerne. Vi har allerede trykket på knappen, og hvis kursen på 2% bliver attraktiv for låneoptagelse, så er vi klar. Med en attraktiv kurs i kombination med de fordele lånet medfører, så tror vi på, at der relativt hurtigt gives tilstrækkeligt mange lån og dermed en likvid obligationsserie, siger Sune Worm Mortensen.

Lav ydelse og højt afdrag

Han mener, at især låntagere med F1-lån bør rette blikket mod 2%-lånet.

- 2%-lånet kan godt gå hen og blive en overlegen konkurrent til F1-lånet. For omkring 300 kr. mere om måneden kan man sikre sig budgetsikkerhed, og afdragene er fortsat relativt høje.  Oven i hatten får man en rigtig god beskyttelse af friværdien. Hvis renterne en dag stiger, så vil der være gode muligheder for at barbere en del af restgælden af, siger Sune Worm Mortensen.

Kunder med fastforrentede lån med kuponrente på 3% og opefter er også i målgruppen.

Realkredit Danmark går med

Historien viser, at konkurrenterne hurtigt plejer at følge efter, når først det første realkreditinstitut åbner for sluserne.

Efter et par timers tøven meldte Realkredit Danmark sig da også med på det nye superlån.

- Der har i den seneste tid været en hel del spekulationer omkring, hvorvidt boligejerne ville få mulighed for at optage et 30-årigt fastforrentet 2 %-lån med afdrag. Det bliver nu en realitet, da vi netop har truffet beslutning om at åbne et sådan lån, siger Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig.

Milepæl

Han peger på, at der med dagens beslutning sættes endnu en milepæl i historien om rekordlave realkreditrenter.

- Der er heller ikke tvivl om, at de lavere renter på fastforrentede lån vil forstærke de seneste måneders tendens til, at fastforrentede lån vinder markedsandele fra variabelt forrentede lån.

Christian Hilligsøe Heinig understreger, at selv om 2 %-lånet nu  åbner, så er det i første omgang ikke sikkert, at det bliver dette alternativ, boligejerne vil vælge.

- Er 2,5 %-lånet fortsat åbent, vil kurstabet være mindre her. Rent rådgivningsmæssigt er det med andre ord dette lån, vi i første omgang vil anbefale til låntagerne. Ender 2,5 %-lånet imidlertid med at lukke, vil et forventet stort konverteringsomfang i januar dog hjælpe 2 %-lånet godt på vej i forhold til hurtigt at opbygge en god likviditet i serien.

 

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU