Annonce:
Annonce:

Nyt Krav: Studerende skal have mindst 6 for at læse på KU

Kommende studerende på universitetet skal mindst have seks i karakter for at blive optaget på kvote et

Annonce:

Mindst seks i karaktergennemsnit for at blive optaget på kvote et.

Det er et krav, som Københavns Universitet vil indføre, skriver Berlingske.

Regeringen og et flertal i Folketinget er klar til at fremstille et lovforslag i slutningen af denne måned, der gør det muligt for universiteterne at indføre minimums­karakterkrav på bacheloruddannelser på kvote 1, uden at de samtidig skal stille samme krav på kvote to.

Dermed bliver KU det første af de otte universiteter, der indfører et generelt minimumskarakterkrav. Et krav, der ifølge prorektor Lykke Friis er "nødvendigt, da vi har behov for at løfte kvaliteten".

Kravet kan tidligst blive indført fra 2018. Men ville det være blevet indført sidste år, ville det have påvirket små 11 procent - eller cirka 850 af de studerende, der blev optaget på KU i sommeren 2015.

Annonce:

35 ud af sidste års 82 bacheloruddannelser havde ingen adgangsbegrænsning eller en adgangskvotient under seks. KU optog i 2015 cirka 7600 nye studerende. Dertil kom flere tusinde internationale studerende og kandidatstuderende fra andre universiteter.

Lykke Friis vurderer umiddelbart, at kravet ikke vil betyde, at der bliver uddannet færre bachelorer på KU. I stedet vil de studerende, der bliver optaget, være mere motiverede, og dermed vil frafaldet i løbet af de første tre studieår være mindre.

- Der vil være nogle, der ikke længere vil kunne komme ind på kvote et, men er de særligt motiverede, vil de kunne søge gennem kvote to.

- Det her er også et klart signal om, at på alle studier på KU, uanset at nogle af dem ikke har haft adgangskrav, stiller vi store faglige krav, siger hun til Berlingske.

KU optager i dag i gennemsnit omkring 90 procent af de studerende på kvote et. Men det varierer dog "fra fagområde til fagområde".

Hun tilføjer, at enkelte studier vil forblive uden adgangskrav. Det er geografi og geoinformatik, geologi-geoscience, landskabsarkitektur og teologi.

Annonce:

Videnskabsminister Esben Lunde Larsen (V) kalder det "rigtig, rigtig fint, at KU nu vil indføre adgangskrav".

Han afviser, at minimums­karakter­krav på kvote et kan ramme socialt skævt og gå ud over social mobilitet.

Spørgsmål: Vil du opfordre andre universiteter til at gøre som KU?

- Det væsentlige er, at universiteterne fremmer de studiekulturer, læringsformer og studiefremdrift, der virker bedst for dem.

- Derfor skal der være fleksibilitet i optaget. Nogle vil måske gøre mere ud af optagelsessamtaler. Der er ikke en one size fits all, siger Esben Lunde Larsen til Berlingske.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: