Omikron sender Danmark på den røde coronaliste

Udbredelsen af ny variant får Israel til at sætte Danmark på listen over lande, der er rejseforbud til og fra

En sundhedsmedarbejder foretager en coronatest på en israelsk grænsevagt ved et drive-in testcenter i Jerusalem. Udbredelsen af Omikron-varianten i Israel og høje smittetal i andre lande får nu Israel til at indføre rejseforbud til og fra blandt andet Danmark. (Arkivfoto) Foto: Ahmad Gharabli/Ritzau Scanpix
En sundhedsmedarbejder foretager en coronatest på en israelsk grænsevagt ved et drive-in testcenter i Jerusalem. Udbredelsen af Omikron-varianten i Israel og høje smittetal i andre lande får nu Israel til at indføre rejseforbud til og fra blandt andet Danmark. (Arkivfoto) Foto: Ahmad Gharabli/Ritzau Scanpix
Følg Nyheder

Danmark og England er søndag blevet tilføjet til listen over lande, som Israel indfører rejserestriktioner for på grund af høje coronasmittetal.

Det meddeler Israels sundhedsministerium.

Det skyldes 'den betydelige spredning af Omikron-varianten' i de to lande, siger Sharon Alroy-Pries, der er chef for folkesundhed ved Israels sundhedsministerium på et pressemøde ifølge Reuters.

Israels såkaldte røde liste omfatter lande, som israelere ikke må rejse til.

Hvis turen går den anden vej, skal rejsende fra de pågældende lande have en særlig tilladelse for at rejse ind i Israel.

I forvejen er der 49 lande på den røde liste, først og fremmest afrikanske lande.

Restriktionerne for Danmark og England træder i kraft onsdag aften, meddeler sundhedsmyndighederne ifølge avisen Haaretz.

I første omgang meddelte det israelske sundhedsministerium, at Belgien også var sat på den røde liste søndag. Men beslutningen blev omgjort kort efter. Det er ikke oplyst hvorfor.

I forvejen er blandt andet Sydafrika, Botswana, Lesotho og flere andre lande i det sydlige Afrika sat på Israels røde liste. Det skete for to uger siden, efter at de første tilfælde af Omikron-varianten var opdaget af sydafrikanske forskere.

Omikron-varianten er også begyndt at sprede sig i Israel. Søndag lyder status, at der er bekræftet 55 tilfælde.

Det får myndighederne til at skærpe reglerne om, at man skal bære mundbind og vise coronapas mange steder.

Israel forsøger også at sætte fart på arbejdet med at få givet alle en tredje vaccination.

De rejserestriktioner, der nu er indført for blandt andet Danmark, er nødvendige for at undgå en ny nedlukning, mener den israelske sundhedsminister, Nitzan Horowitz.

- Der er intet, vi hellere vil, end at lade alt fortsætte med at holde åbent. Det er bedre at undgå ikkeessentielle flyvninger til udlandet, siger han ifølge Haaretz.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?