Fredag har den nye regering siddet i 100 dage.
Men der er stadig ikke blevet taget en beslutning om, hvad der skal ske med de to kvinder og tre børn med dansk tilknytning, der fortsat sidder i al-Roj-lejren i det nordøstlige Syrien.
Lars Løkke Rasmussen var ellers klar i spyttet, før han kom i regering.
'Danske børn er danske børn - og de skal hjem! Om fornødent må deres mødre følge med,' skev han på Twitter og tordnede dermed mod S-regeringen.
Men Løkke har endnu ikke leveret, og efter 100 dages regeringsførelse er det stadig uvist, hvad regeringens position i sagen er.
Og imens lider børnene, lyder det fra Red Barnet.
- Hver eneste dag der går, er en dag for meget. Vi har fået rapporter af flere omgange, der har vist, hvor alvorligt det her er, og at det har haft store konsekvenser for børnenes fysiske og mentale helbred. De er underernærede, flere har diagnoser og de kan ikke få den nødvendige hjælp i lejrene, siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.
Artiklen fortsætter under billedet...
Udlændinge- og integrationsordfører for Enhedslisten, Rosa Lund, mener også, at det er dybt problematisk at den nuværende og tidligere regering har gjort så mange krumspring for ikke at skulle tage børnene hjem.
- De har endda lavet lovgivning, administrativ fratagelse af statsborgerskab, som strider imod dansk retspraksis. Og at de her børn nu er blevet så syge er på deres hænder, siger hun.
- Jeg synes, de skylder dem en kæmpe undskylding.
Artiklen fortsætter under billedet...
- Få dem hjem
Enhedslisten mener, at Højesterets afgørelse onsdag, som betyder, at en dansk-iransk kvinde og hendes børn nu tilbydes evakuering i Danmark, lægger op til, at der nu skal øget fokus på de børn, der stadig befinder sig i Syrien.
- Nu har vi højesterets ord for, at det var ulovligt at fratage den her kvinde sit statsborgerskab. Det betyder altså, at hun (den dansk-iranske kvinde, red.) er Danmarks ansvar, og det er hendes børn også. Det mener jeg sådan set også gælder for de tre sidste børn, siger Rosa Lund.
Hos Red Barnet mener man også, at de børn, der stadig opholder sig i Syrien, i alt for lang tid har befundet sig under umenneskelige forhold i lejrene, hvor 'intet barn burde opholde sig'.
- Når de to børn og deres mor nu endelig hentes hjem som følge af Højesterets dom, er der tre børn tilbage. Vores klare opfordring til regeringen er: Få alle de danske børn hjem så hurtigt som overhovedet muligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
Artiklen fortsætter under billedet...
- Det er mig en gåde, at vi har accepteret, at de skal leve store dele af deres barndom under så forfærdelige forhold; i primitive telte, der jævnligt bliver oversvømmet, omgivet af vold og social kontrol. Hvor der sker afbrændinger af kvinders telte, hvis de træder ved siden af og ikke følger 'lejrens love'. Det er helt uacceptabelt, og det her bør føre til, at vi også får de sidste børn hjem sammen med deres mødre så hurtigt som overhovedet muligt.
I et skriftligt svar til Ekstra Bladet torsdag skriver Udenrigsministeriet, at regeringen fortsat ikke har truffet beslutning for så vidt angår de resterende kvinder og børn i lejren.
Dog oplyser Lars Løkke Rasmussen fredag til DR, at familierne muligvis var hentet hjem, hvis det ene og alene stod til Moderaterne.
- De børn er jo danske. De er danske, og den dag de fylder 18 år, hvis ellers de kan finde frem til den danske grænse, så bliver de også lukket ind over den, siger Lars Løkke Rasmussen til DR.
- Der synes vi som parti, at det vil være bedre at få børnene hjem i en kontrolleret form, så man undgår, at de bliver radikaliserede, og så man kan få retsforfulgt deres mødre, siger udenrigsministeren.