16 medlemmer forlader Det Hvide Hus: Se deres hemmelige besked til Trump

Alle medlemmer af komite i Det Hvide Hus siger op og efterlader hemmelig besked til Trump i opsigelsesbrevet

Foto: AP
Foto: AP

Alle 16 medlemmer i komiteen 'President's Committee on the Arts and the Humanities' har valgt at fratræde deres stilling i Det Hvide Hus.

Det skriver Washington Examiner.

Reaktionen kommer efter angrebet i Charlottesville, som særligt har skabt røre, fordi præsident Donald Trump ikke tog direkte afstand fra de højreekstremister, der stod bag angrebet.

'Administrationens mangel på hurtigt og utvetydigt at fordømme hadet, opildner kun dem, der ønsker USA dårligt. Vi kan ikke se passivt til på den måde, som dine West Wing-rådgivere har gjort, uden at tale imod dine ord og handlinger,' skriver komitéen i deres opsigelsesbrev.

Ét af de nu tidligere medlemmer af komiteen er skuespilleren Kal Penn, som har lagt brevet op på Twitter.

Skuespilleren, som var en del af komiteen i Det Hvide Hus, har blandt andet medvirket i filmen American Pie og den populære amerikanske serie How I Met Your Mother. Foto: AP
Skuespilleren, som var en del af komiteen i Det Hvide Hus, har blandt andet medvirket i filmen American Pie og den populære amerikanske serie How I Met Your Mother. Foto: AP
 

Hemmelig besked til Trump
I brevet har det amerikanske medie Washington Examiner opdaget en speciel detalje, som kan tolkes som en direkte besked til præsidenten.

Brevet indeholder fem afsnit og afsluttes med et 'tak'.

Ordene, som indleder hvert afsnit, er Reproach, Elevating, Speaking, Ignoring, Supremacy og Thank, og tager man forbogstaverne i hvert ord og sætter sammen, så danner de ordet 'RESIST'.

Ifølge The Examiner bliver netop det ord brugt af demokraterne som et billede på deres kamp mod Donald Trump.

Komiteen 'President's Committee on the Arts and the Humanities' blev oprettet under Ronald Reagan og havde indtil dens opløsning førstedame Melania Trump som ærespræsident.