52-årig sigtet for drabet på politiker

Manden er identisk med den person, der blev anholdt umiddelbart efter drabet på den britiske politiker

Jo Cox mistede livet torsdag eftermiddag. (Foto: AP)
Jo Cox mistede livet torsdag eftermiddag. (Foto: AP)

En 52-årig mand, der har været anholdt og mistænkt for drabet på Labour-politikeren Jo Cox torsdag, er nu blevet sigtet.

Det oplyser politiet i West Yorkshire, skriver The Guardian natten til lørdag.

- Vi har nu sigtet en mand for drab, grov vold og for at have været i besiddelse af et skydevåben med det formål at udføre en strafbar handling, siger Nick Wallen, ledende efterforsker ved politiet i West Yorkshire i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Jo Cox blev torsdag dræbt i Birstall i Nordengland, hvor hun førte valgkamp til fordel for et "ja" ved næste uges afstemning om fortsat britisk EU-medlemskab.

Den 41-årige parlamentariker blev skudt flere gange og også stukket med en kniv. Hun døde af sine skader kort tid efter på hospitalet.

Den sigtede mand, der stammer fra Birstall, vil blive fremstillet for en dommer i London lørdag.

Isoleret, men målrettet angreb
Fredag oplyste politiet i West Yorkshire på et pressemøde, at drabet på Jo Cox tilsyneladende var 'et isoleret, men målrettet angreb'.

Politiet fokuserer sin efterforskning på, om den formodede gerningsmand har forbindelser til grupper på den yderste højrefløj og undersøger også, om han muligvis har en psykisk lidelse.

Ved anholdelsen af den 52-årige mand beslaglagde politiet et skydevåben. Det efterforskes også, hvordan han er kommet i besiddelse af det.

Drabet på Jo Cox har sat valgkampen i Storbritannien i bero. Labour meddelte fredag, at partiet indstiller valgkampen til og med mandag som følge af drabet.

Den øvrige ja-side, der fører valgkamp for at få briterne til at stemme for at blive i EU, har forlænget pausen i valgkampen til og med lørdag.

Det samme gør den britiske nej-side, som aflyser alle landsdækkende arrangementer i valgkampen lørdag. Valgmøder og andre kampagneaktiviteter ventes genoptaget søndag.

Den britiske premierminister, David Cameron, besøgte fredag eftermiddag det sted, hvor Jo Cox blev dræbt, for at mindes hende sammen med Labours leder, Jeremy Corbyn.

- Hvor vi ser had, hvor vi ser splittelse, hvor vi ser intolerance, skal vi uddrive det, sagde Cameron i Birstall.

1 af 2 (Foto: All Over)
2 af 2 Jo Cox mistede livet torsdag eftermiddag. (Foto: AP)
10 kommentarer
Vis kommentarer