750.000 til kæmpe homofest i København

10 dages megaevent for bøsser, lesbiske og transpersoner vil sætte hovedstaden på den anden ende. Københavnske hoteller, restauranter og butikker kan se frem til en omsætning på 130 millioner kroner

Arrangørerne forventer dobbelt så mange mennesker som til en normal Copenhagen Pride. Billedet her er fra 2016. Foto: Stine Tidsvilde
Arrangørerne forventer dobbelt så mange mennesker som til en normal Copenhagen Pride. Billedet her er fra 2016. Foto: Stine Tidsvilde

København skal i 2021 være vært for en kæmpe festival for bøsser, lesbiske og transpersoner, som ventes at tiltrække 750.000 deltagere over 10 dage.

Det oplyser Københavns Kommune, efter den danske hovedstad søndag formiddag er blevet godkendt til at afholde sportsstævnet for homoseksuelle 'Eurogames' i 2021.

Da København i forvejen skal arrangere begivenheden 'Worldpride' samme år, bliver de to begivenheder afholdt som ét såkaldt megaevent for bøsser, lesbiske og transpersoner under navnet ’Copenhagen 2021’.

Festen og sportsstævnet afholdes i dagene 12. til 22. august 2021 med Rådhuspladsen som det centrale omdrejningspunkt, hvor der skal være hovedscene med underholdning og koncerter mindst seks timer hver dag.

Eurogames består af cirka 28 sportsgrene, som skal afvikles på stadioner i København og Malmø, oplyser arrangøren Happy Copenhagen.

- Er de 750.000 kun deltagere eller både deltagere og tilskuere?

- Det er begge dele. Til et normalt Copenhagen Pride er der omkring 400.000, der kigger på. Baseret på det og erfaringer fra andre Worldprides forventer vi cirka dobbelt op. Det er beregninger, som vi har lavet sammen med Wonderful Copenhagen, forklarer direktør Lars Christian Østergreen fra Happy Copenhagen.

Organisationen har allerede booket 5000 hotelværelser - men også københavnere kan se frem til en ekstra skilling, hvis de vil leje deres lejligheder ud i perioden.

- Der bliver run på i hele byen. Mange kommer fra Danmark og Sverige, men der kommer også mange fra udlandet. Til sportsprogrammet kommer der alene 5000 fra udlandet - og derudover kommer der mange rejsende til Worldpriden. Vi forventer, at arrangementer bidrager med en øget omsætning i københavnske hoteller, butikker og restauranter på cirka 130 millioner kroner, siger Lars Christian Østergreen.

Han oplyser, at Rådhuspladsen bliver det centrale omdrejningspunkt. Eurogames skal afvikles på stadions i København og Malmø, mens enkelt discipliner som maraton og cykling foregår på vejene omkring København.

- Der kommer til at være store fester hver dag. På Rådhuspladsen kommer en kæmpe scene i cirka seks timer, men der skal være stille omkring klokken 23-24.

Derfor kommer der til at være en stor fest hver aften, som kan opsuge de mange mennesker, når Rådhuspladsen lukker ned. Derudover kommer der pop-up koncerter forskellige steder i byen hver dag. Derudover kommer der en masse andre arrangementer på koncert- og kultursteder, forklarer han, der har arbejdet på at trække arrangementerne til København i cirka tre år.

Udgifterne til Copenhagen 2021 ventes dækket af fonde, sponsorer, Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Malmø Kommune og forskellige københavnske omegnskommuner, oplyser Lars Christian Østergreen.