90-årige George Bush er indlagt med åndedrætsbesvær

USA's 41. præsident skal muligvis tilbringe julen i en hospitalsseng, efter at han tirsdag er blevet indlagt

Den tidligere amerikanske præsident George H.W. Bush er tirsdag aften amerikansk tid blevet kørt på hospitalet i Houston med vejrtrækningsproblemer, oplyser familiens mangeårige talsmand, Jim McGrath.

- Den tidligere præsident, nu 90 år gammel, er indlagt til observation for en sikkerheds skyld, siger Jim McGrath i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at George H.W. Bush indlægges de senere år. Som 88-årig var han indlagt i næsten to måneder med bronkitis-lignende hoste på samme hospital.

Men på sin 90-års fødselsdag i juni i år var han ikke desto mindre i fin form, da han sprang ud i faldskærm fra et fly over delstaten Maine.

George H.W. Bush, der ikke længere kan gå ved egen kraft, deltog senest i en offentlig begivenhed i november på et universitet i Texas, hvor han sad i en kørestol.

USA' nuværende præsident, Barack Obama, er blevet orienteret om Bush' indlæggelse, oplyser Det Hvide Hus.

Bush var republikansk vicepræsident i otte år under præsident Ronald Reagan og selv præsident fra 1989 til 1993, men fik aldrig en anden embedsperiode, da han tabte til Bill Clinton.

Han er gift med Barbara Bush og far til seks - blandt andre George W. Bush, som var præsident fra 2001-2009 og Jeb Bush, som muligvis stiller op som Republikanernes kommende præsidentkandidat.

Den 61-årige Jeb Bush er tidligere guvernør i Florida, og han "undersøger aktivt mulighederne for at stille op ved næste valg", har han tidligere oplyst. Dermed er han det første seriøse bud på en republikansk præsidentkandidat, der har meldt sig på banen forud på primærvalgene.

George Bush senior var amerikansk leder under Golfkrigen i begyndelsen af 1990'erne, da USA stod i spidsen for et FN-ledet angreb på Irak, efter at landets daværende præsident, Saddam Hussein, havde invaderet Kuwait.

0 kommentarer
Vis kommentarer