Aarhus-borgmester skrotter stormoské efter afsløringer

Efter de seneste dages afsløringer af blandt andet et shariaråd i Aarhus har borgmester mistet tilliden

Jacob Bundsgaard borgmester i Århus trækker støtten til ny stormoske. (foto: ARENSBAK HELLE)
Jacob Bundsgaard borgmester i Århus trækker støtten til ny stormoske. (foto: ARENSBAK HELLE)
Følg Politik

Århus borgmester Jacob Bundsgaard trækker nu støtten til ny stormoské i Århus. Han har mistet tilliden til foreningerne bag, Forbundet af Islamiske Foreninger.

Det sker efter at Tv2 i Dokumentarserien 'Moskerne bag sløret' med skjultkamera har afdækket hvordan flere imamer i Århus og resten af landet blandt andet rådgiver en voldsramt kvinde til at undgå politianmeldelse og i stedet søge hjælp hos et shariaråd.

- Husk at respekter ham, selvom han tæver dig' lyder det bl.a. i dokumentaren, der afdækker der islamiske miljø rundt om en række danske moskeer.

Den slags udtalelser vil JacobBundsgaard ikke acceptere.

- De har sagt ét for åbne kameraer, men noget andet for lukkede døre. Vi kan under ingen omstændigheder acceptere shariaråd, eller at imamer lægger pres på kvinder, for at de går tilbage til deres voldelige ægtefæller, fortæller han.

- Min tillid til nogle af de foreninger, der står bag projektet, er væk. Dermed er det meget vanskeligt at forestille sig, at det bliver gennemført, siger Jacob Bundsgaard (S).

Nye optagelser dokumenterer sharia-råd i Danmark

Forsker peger på gode britiske erfaringer med sharia-råd

Efter at have set dokumentaren af Jacob Bundsgaard og socialdemokraterne trukket deres støtte til den nye århusianske stormoske.

- Det er et vigtigt princip, at vi har religionsfrihed i Danmark. Men med de ting, der er kommet frem her, så har jeg svært ved at se det projekt gennemført. Tilliden er væk, siger Jacob Bundsgaard (S) til TV 2.

Også SF i Aarhus melder ud, at de har mistet tilliden. De ønsker ifølge TV 2s oplysninger at sætte projektet på standby det næste års tid, indtil miljøet er blevet undersøgt grundigt, og det vurderes forsvarligt igen at give grønt lys for opførelsen.

- I SF vil vi stadigvæk give de moderate kræfter en chance for at føre projektet uden fanatiske imamer, rådgivning imod loven eller indoktrinering af børn, siger Thomas Medom, rådmand og politisk leder for SF i Aarhus.

Tidligere søndag kom det frem, at Venstre i Aarhus ville fremlægge et beslutningsforslag i byrådet for at få flertal mod at sælge grunden til Forbundet af Islamiske Foreninger, som vil bygge stormoskeen.

Det er 11 forskellige islamiske foreninger, der står bag forbundet, som vil bygge den omdiskuterede stormoské.

Et rødt flertal i Aarhus Byråd bakkede sidste år op om at sælge en byggegrund nær Gellerup til opførelsen af en ny stormoské.

Planen var at stormoskéen skulle ligge tæt på Gellerupparken, men nu ser det altså alligevel ud til at blive udskudt på ubestemt tid eller droppet helt som konsekvens af afsløringerne i dokumentarserien.  

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+