Annonce:
Annonce:

Advokatfirma: Kun Khader og hans advokat har advokatrapport fysisk

Naser Khader afviser, at han er pålagt fortrolighed efter advokatundersøgelsens afslutning

Annonce:
Følg Politik

Advokatfirmaet Plesner oplyser i en skriftlig udtalelse, at det udelukkende er Naser Khader og hans advokat, Heidi Højmark Helveg, der har haft fysiske eksemplarer af den advokatrapport, som Weekendavisen fredag bringer informationer fra.

Samtidig konkluderer Plesner, at advokatrapporten, der er afbilledet i Weekendavisen, er af et af de to fysiske eksemplarer af rapporten.

Plesner begrunder det med, at der på alle elektroniske udgaver af rapporten har været et vandmærke, der viser navnet på den person, der har haft dokumentet åbnet.

I udtalelsen skriver Plesner, at man kan se på billedet i Weekendavisen af advokatrapporten, at der ikke er et vandmærke, og at billedet altså må være af et af de fysiske eksemplarer.

Annonce:

- Det Konservative Folkeparti og vi har behandlet sagen og alle data med respekt af karakteren af de strengt fortrolige oplysninger, både af hensyn til de indberettede kvinder og af hensyn til Naser Khader, siger Niklas Korsgaard Christensen, der er managing partner hos Plesner.

Årsagen til at Naser Khader og hans advokat har haft adgang til dokumenterne, er, at han har skullet kende til de beskyldninger, der blev fremsat mod ham, og hvilke oplysninger, der indgår i undersøgelsen, så han kunne svare på beskyldningerne, skriver Plesner i udtalelsen.

På første side af advokatrapporten står der, at oplysningerne i rapporten er strengt fortrolige, og at de ikke må deles med andre, fremgår det af udtalelsen.

I en sms til Ritzau skriver Naser Khader, at han i cirka to uger har vidst, at Weekendavisen har været i besiddelse af rapporten.

- Jeg skal ikke kloge mig på, hvem der har lækket rapporten.

Annonce:

- Når det er sagt, så forstår jeg ikke dette forsøg på at udstille mig som én, der har brudt en fortrolighedsforpligtelse. Det har jeg ikke - allerede fordi jeg ikke er pålagt nogen fortrolighed. Min fortrolighedsforpligtelse ophørte, da advokatundersøgelsen blev afsluttet, skriver han.

Han citerer herefter fra den aftale, som han har underskrevet i forbindelse med advokatundersøgelsen. Ritzau har dog ikke set selve aftalen.

Naser Khader skriver blandt andet under på en fortrolighedsforpligtelse om ikke at dele oplysninger og information, som han får adgang til i forbindelse med undersøgelsen.

Længere nede fremgår det, at 'aftalen træder i kraft ved begge parters underskrift og er gældende i den periode, hvor undersøgelsen pågår'.

Dog gælder en 'forpligtelse til undlade at kontakte personer på ubestemt tid', som Naser Khader er bekendt med har afgivet oplysninger til advokatfirmaet.

Konservative oplyser til Ritzau, at partiet ikke ønsker at kommentere oplysningerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: