Afsløring: Skandalefond betalte Putins homo-hadere

Morten Messerschmidts skandalefond støttede via Feld en konference, hvor Ruslands præsident Putin blev hyldet og homoseksuelle hetzet

Morten Messerschmidts skandalefond Feld betalte for et anti-homo arrangement, hvor den russiske præsident Vladimir Putin blev hyldet. Arkivfoto: Jonas Olufson Grafik: Anne-Marie Dyrkilde
Morten Messerschmidts skandalefond Feld betalte for et anti-homo arrangement, hvor den russiske præsident Vladimir Putin blev hyldet. Arkivfoto: Jonas Olufson Grafik: Anne-Marie Dyrkilde
Følg Politik

Flere af partierne i Dansk Folkepartis nye europæiske alliance knytter stærke bånd til Ruslands Vladimir Putin. Nu kan Ekstra Bladet i samarbejde med italienske journalister afsløre, at topfolk i Dansk Folkeparti har været en del af økonomisk støtte til et russisk propagandaarrangement mod homoseksuelle.

Europæisk fremgang
Således har Morten Messerschmidts skandaleombruste parti, Meld via den tilknyttede fond, Feld - med næstformand Søren Espersen som vicepræsident - sammen med Rusland økonomisk støttet et homo- og abortfjendsk politisk arrangement i Italien, hvor Putin blev hyldet som Vestens frelser.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Messerschmidt stemte imod øget indsats mod svindel i EU

Dermed kan der for første gang knyttes bånd mellem Dansk Folkeparti og Vladimir Putin.

I starten af april blev Dansk Folkeparti en del af den nye europæiske højrefløjsalliance, Europæisk Alliance af Folk og Nationer, sammen med det italienske højrefløjsparti Lega, tyske AfD og De Sande Finner. På nær Dansk Folkeparti er alle partierne braget frem til Europa-Parlaments valget.

Gennem længere tid har Lega-leder Matteo Salvini offentligt støttet Vladimir Putin, og i februar kunne det anerkendte tidsskrift L’Espresso afsløre, hvordan Rusland har tilbudt at finansiere den italienske valgkamp til Europa-Parlamentet. Angiveligt skulle det være sket gennem hemmelige transaktioner mellem blandt andet handel med gas, der skulle sende tre millioner euro ind i valgkampen i Italien.

Mail fra svindeljæger gennemhuller Messerschmidts påstande

Blander blod med Putin
Samtidig har et journalistisk samarbejde på tværs af Europa afsløret, at Vladimir Putin arbejder på at få interesser ind i Europa-Parlamentet.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Men som Ekstra Bladet kan fortælle i dag, er det langt fra nyt, at DF og vennerne i Italien blander blod med Putin. Således var fremtrædende Lega-repræsentanter også medlem af Meld i partiets velmagtsdage, ligesom det gjaldt DF-topfolk som Morten Messerschmidt.

Gennem alliancen støttede partiets økonomiske pengetank, Feld, således et homo-kritisk arrangement i Italien.

Ny afsløring: Skandale-fond malkede EU-kassen systematisk

Ifølge officielle papirer blev konferencen organiseret som et samarbejde mellem Feld og ProVita, der er en ortodoks katolsk forening, der aktivt kæmper imod abort og homoseksuelle. Foreningen har blandt andet vakt opsigt med plakater, hvor der står: Ingen børn uden en mor.

Således blev der 15. februar 2014 inviteret til konference i den italienske by Trento. Overskriften var ’Rusland og Europa - udfordringerne for det tredje århundrede.’

Artiklen fortsætter under billedet

 

Ny afsløring af skandalefond: Kuglepenne for en halv million er pist væk

Ud over ProVita var den russiske kulturforening Centro Russo Borodina og det russiske konsulat medarrangør af arrangementet, ligesom også den stærk homo-kritiske organisation Verdenskongressen for Familier var medarrangør.

Hovedemnet på konferencen var, hvordan homoseksuelle skader Europas traditioner. Blandt talerne var tidligere vicepræsident Lorenzo Fontana, der i dag er italiensk familieminister og medlem af Lega. Han kæmper offentligt imod homoseksuelles rettigheder.

Russiske Alexey Komov var også blandt talerne. Han er russisk repræsentant for Verdenskongressen for Familier, ligesom han ifølge New York Times er tæt allieret med den italienske indenrigsminister og Lega-leder Matteo Salvini, der agerer hjernen bag den nye højrefløjsalliance i EU.

Afsløring: Venner delte million-ordre fra skandalefond

Det er ikke nyt, at Rusland interesserer sig for Dansk Folkeparti. Således bekræftede partiets Marie Krarup for nyligt over for Radio24syv, at hun er blevet forsøgt hvervet af den russiske efterretningstjeneste.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hyldede Putin på homo-kritisk konference

Dansk Folkeparti har gennem Feld været med til at finansiere en sand hyldest af den russiske præsident Vladimir Putin.

Ekstra Bladet har fundet den italienske tekst, som blev udgivet i forbindelse med arrangementet. Heri lyder det blandt andet:

’Mens Europa synes at famle sig frem i mørket, alene optaget af at diskutere bagateller, eller værre af brutale angreb på den traditionelle kultur, bør Den Russiske Føderation udsende et advarselssignal til vor civilisation ved især at bygge på grundenheden i alle Fællesskaber, nemlig familien. Vladimir Putin viser, at han vil påtage sig også denne så at sige overnationale og metapolitiske opgave.’

Ifølge Gert Sørensen, seniorforsker i Italiensk historie og kultur på Københavns Universitet, er det en hyldest til Putin:

– Jeg karakteriserer det som et manifest, hvor man har nogle klare idéer om, hvordan verden udvikler sig. Den grundlæggende tanke er, at Vesten er i forfald. At Vesten nærmest er i opløsning, og at man ser på Putins Rusland som det faste fikspunkt, der kan redde os ud af misæren. Går man så et lag dybere er det værdier omkring familien, som er i højsædet, og som man mener, at Rusland forsvarer.

– Det er en grundtanke mod abort og homoseksuelle parforhold, siger han om teksten.

Han peger samtidig på, at højrefløjspartierne er det, som Vladimir Putin har brug for:

– Det er den dagsorden, som Putin har sat. Et ønske om at få indflydelse og bruge de grupperinger, som finder, at Rusland er en naturlig del af Europa. Til syvende og sidst er anliggendet nok også at få ophævet de sanktioner, som EU har udstukket i forhold til Rusland, og som hæmmer den økonomiske udvikling i Rusland.

Matteo Salvini er leder af regeringsparti Lega, som ud over at være stærk islam-kritisk også er imod abort og homo-vielser, ligesom det støtter den ortodokse del af den katolske kirke. Gert Sørensen vurderer, at han er tæt på Vladimir Putin såvel ideologisk som politisk.

– Set fra Italiens side er der ingen tvivl om, at Salvini spiller en stor rolle i at forbedre forholdet til Rusland.

Det er dog ikke kun Vladimir Putin, som har et godt øje til Matteo Salvini. Dansk Folkepartis Anders Vistisen har for nyligt hyldet Lega-lederen. Over for Information har han sagt, ’at det er på høje tid, at vi følger Salvinis lederskab.’

Dokumentation: Her er invitationen til anti-homo-arrangement

Rusland og Europa. Det tredje årtusinds udfordring

Ånden i et folk, der bliver en slags surdej og forbillede for dannelse af myter. Det er, hvad Vladimir Putins Rusland er ved at blive: I en global kulturel kontekst, der spekulerer i forfaldet og planlægger sin egen destruktion, er der dem, der prøver at hæve sig over støvet og ruinbunkerne.

Den vestlige verden antager stadig mere form af et skib, der driver med strømmen, og ligger under for ligegyldighedens, dødens og den individualistiske nihilismes kultur. Det virker, som om enhver forestilling om Fællesskab, om sociale og familiemæssige bånd er forsvundet.

Midt i alt dette synes solen atter at rejse sig i øst, i det Rusland, der igennem halvtreds år har været kommunismens fædreland, og som nu opdager nødvendigheden af at vende tilbage til de traditionelle værdier og give dem nyt liv for at fremme Nationens naturlige og sunde udvikling. På alle områder, faktisk, har Putin ihærdigt sat sig for at erobre en egen suverænitet ved netop at henvise til plovfuren, hvis sakrale ophøjethed har dannet rammen om menneskehedens udvikling og fremgang igennem tusinder af år.

Mens Europa synes at famle sig frem i mørket, alene optaget af at diskutere bagateller, eller værre af brutale angreb på den traditionelle kultur, bør Den Russiske Føderation udsende et advarselssignal til vor civilisation ved især at bygge på grundenheden i alle Fællesskaber, nemlig familien. Vladimir Putin viser, at han vil påtage sig også denne så at sige overnationale og metapolitiske opgave. I hans sidste budskab til Parlamentet har han faktisk udtalt:

“Vi ved, at der er stadig flere personer i verden, der støtter vores holdning til forsvar for de traditionelle værdier, der igennem tusinder af år har dannet det åndelige og moralske grundlag for civilisationen i de enkelte nationer, dvs. de værdier, man finder i de traditionelle familier og i det sande menneskeliv, inklusiv det religiøse liv, i henseende ikke alene til den materielle eksistens men også til åndelighed”.

Alt, hvad der har været, kan fornyes og få nyt liv; en civilisations gravmæler kan genopstå som altre for genfødsel. Hvis det sker ét sted, kan det ske overalt. Deri ligger vigtigheden af forbilleder og af at være et eksempel.

Netop af den grund er vi overbevist om nødvendigheden af at tage mest mulig lære af den civilisationskamp, der udgår fra Moskva, også i Italien. Med det formål for øje har en gruppe af sammenslutninger, blandt hvilke os fra Notizie ProVita, hver med deres kerneholdninger og karakteristika, besluttet at gå sammen om dette budskab og organisere et seminar over temaet ’Rusland og Europa. Det tredje årtusinds udfordring’.

Kilde: Oversættelse af den italienske tekst i forbindelse med arrangementet, hvor Feld sammen med Rusland inviterede til konferencen mod homoseksuelles rettigheder.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Messerschmidt: Har ikke haft noget med Feld at gøre

I en kort sms skriver Morten Messerschmidt:

'Jeg har ikke haft noget med feld at gøre. Og jeg kender ikke noget til det møde, du omtaler,' skriver Messerschmidt, som har droppet EU til fordel for Folketinget.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Espersen: Fis i en hornlygte

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, var vicepræsident i Feld, da fonden sponserede konferencen, hvor Putin blev hyldet og de homoseksuelle hetzet.

Han er i dag den øverste leder for Hjemmeværnet, der er en del af Danmarks militære forsvar. Men Espersen afviser at forholde sig til, at han selv og DF via Feld har lavet propaganda for Ruslands leder, Vladimir Putin.

- Jeg vil ikke kommentere det. Du skal hellere prøve at spørge Olaf (EU’s antisvindel-enhed), hvad i helvede de laver. De har arbejdet med sagen i tre og et halvt år. Jeg er sikker på, at der efter valget kommer en afgørelse fra Olaf, der viser, at der ikke var noget at komme efter. At det var en fis i en hornlygte, siger han med henvisning til Olafs undersøgelse af de økonomiske dispositioner i Meld og Feld.

- Det er uforskammet, at vi skal trækkes med det. Hvorfor retter du ikke et frontalt angreb på Olaf? Gå dog til angreb på dem for helvede! Jeg vil ikke udtale mig om Meld og Feld, mens der går mug i sagen hos Olaf.

- Du ved godt, at der bliver lavet partigrupper i EU til højre og venstre. EPP (den konservative gruppe, hvor Bendt Bendtsen har siddet red.) har Alessandra Mussolini med, som synes, at det er bedre at være fascist end at være homoseksuel. Der er alle mulige mærkelige konstellationer i EU. Jeg har ingen respekt for, at du ikke retter angrebet mod Olaf, fastslår Søren Espersen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

EU-kandidat: Vi går ind for registreret partnerskab

Dansk Folkepartis EU-kandidat Anders Vistisen, der en aktiv del af alliancen, siger, at han ikke er fan af Vladimir Putin:

- Vi ser med bekymring på Rusland og Vladimir Putin.

- Hvorfor allierer I jer med partier, som støtter Putin?

- Jamen, det er der jo i alle grupper.

- Så hvis de andre gør det, må I også?

- Logikken må være sådan, at hvis man vil have en gruppe, er der problemer i alle grupper i forhold til Rusland.

- I vores nuværende gruppe sidder også nogle partier, som har et helt andet syn på Putin, end vi har. Det er grunden til, at vi kæmper for, at EU ikke skal have magt på udenrigspolitikken, for så ville det blive en meget mere pro-russisk linje.

- Hvordan står du i forhold til homoseksuelles rettigheder?

- Vi går ind for registreret partnerskab.

- Så I er ikke enig med Lega?

- Nej, for vi hylder retten til at være forskellig. Italien er et katolsk land, der også huser det katolske overhoved. Vi respekterer, at de har et andet kulturelt syn, ligesom vi forventer, at italienerne blander sig uden om, hvad vi mener om abort og homoseksuelle.

- Hvordan kan det være, at Dansk Folkepartis daværende fond var inde og støtte et arrangement, som går imod, hvad du siger her?

- Jeg var ikke medlem af partiet i det år, du nævner, så det må du spørge dem, der sad i ledelsen på daværende tidspunkt om.

Anders Vistisen blev ikke valgt ind til Europa-Parlamentsvalget

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?