Aftale vækker opsigt: Nordkorea og Sydkorea under samme flag

Sydkorea og Nordkorea er blevet enige om at gå sammen under fælles flag til åbningsceremonien ved det kommende vinter-OL. Det oplyser Sydkorea ifølge Reuters

Forsoningen mellem Sydkorea og Nordkorea forud for vinter-OL startede med disse håndtryk. TV;: AP

En usædvanlig aftale er indgået mellem de ellers to uvenner Nordkorea og Sydkorea.

Ved det forestående vinter-OL har de to lande således bestemt at gå ind til åbningsceremonien under samme flag.

Det oplyser værtsnationen, Sydkorea, ifølge nyhedsbureauet Reuters onsdag eftermiddag.

Det er dog ikke kun til åbningen af de kommende vinterlege, at de to lande har valgt at slå pjalterne sammen. Også i kvinde-ishockey vil de sætte et fælles hold.

Den sportslige aftale kommer, alt imens de to lande er rivende uenige om Nordkoreas politiske linje og leder Kim Jong Uns fortsatte vilje til at teste ballistiske missiler.

Samtidig er de mange handelssanktioner mod Nordkorea stadig intakte.

Planerne bliver til noget
På 2017's sidste dag antydede Nordkoreas leder, Kim Jong-Un, at Nordkorea muligvis ville stille op ved vinter-OL i Pyeongchang.

Kim Jong-Un slog dog samtidig fast, at en deltagelse ved vinter-OL og eventuelle forbrødringsmøder mellem Nord- og Sydkorea krævede en mere stabil situation mellem de to lande.

Det fik den sydkoreanske foreningsminister, Cho Myoung-gyon, til at række hånden ud, og siden kom der altså skred i sagerne.

Nordkorea boykottede OL i Seoul i 1988, så legene i Pyeongchang kan blive første gang, at landet deltager ved OL i Sydkorea.

De forestående vinterlege i Pyeongchang begynder 9. februar.