Airbnb træder til efter indrejseforbud i USA

I Holland og Egypten er passagerer blevet nægtet at boarde fly mod USA efter indrejseforbud mod syv lande

Arkivfoto
Arkivfoto

TIP OS: Bliver du ramt af indrejseforbuddet? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Flygtninge og andre fra syv overvejende muslimske lande, som er blevet nægtet at rejse ind i USA, har fået et overraskende tilbud om husly.

Det er Airbnb-stifter Brian Chesky, der efter en bekendtgørelse underskrevet af den amerikanske præsident, Donald Trump, er kommet med tilbuddet.

En dommer har givet personer, som er faldet ind under Trumps indrejseforbud, midlertidig ret til at blive i landet. Foto: AP/Evan Vucci Politik - 29. jan. 2017 - kl. 04:39 Dommer blokerer Trumps ordre om at deportere flypassagerer

Bekendtgørelsen betyder, at borgere fra de syv lande er forbudt at rejse ind i USA de næste tre måneder.

- At nægte lande eller flygtninge adgang til USA er ikke rigtigt, og vi må stå sammen med dem, der er berørt, skriver Chesky på Facebook.

- Airbnb tilbyder gratis boliger til flygtninge og andre, der har brug for det, hvis de bliver nægtet at stige på at fly med kurs mod USA og ikke befinder sig i den by eller i det land, hvor de bor, fortsætter han.

Se også: Syrisk flygtning efter dekret: Som om et lyn slog ned

De syv lande er Syrien, Irak, Yemen, Sudan, Iran, Somalia og Libyen.

Og der har siden underskrivelsen lørdag allerede været flere meldinger om borgere fra de pågældende lande, som er blevet nægtet at boarde fly mod USA.

Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais Politik - 28. jan. 2017 - kl. 06:13 Underskriver nyt dekret: Trump begrænser adgangen for muslimske flygtninge

I Egypten blev fem irakiske passagerer og en yemenit forbudt at stige på et EgyptAir-fly mod New York, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Også det hollandske flyselskab KLM nægtede ifølge Reuters syv passagerer fra overvejende muslimske lande at flyve til USA.

Selv er Donald Trump tilfreds med indrejseforbuddet.

Formålet er ifølge præsidenten at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af USA, og det virker indtil videre "rigtig fint", sagde han på et pressemøde lørdag.

Se også: FAKTA: Her er punkterne i Trumps dekret

TIP OS: Bliver du ramt af indrejseforbuddet? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere